Σύμφωνα με το meteokav.gr θα υπάρξει μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες και θα έρθει όπως φαίνεται ένα πρόσκαιρο άρωμα χειμώνα.

 

Αναλυτικά το meteokav αναφέρει τα εξής:

 

“Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά την σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας η οποία όμως δεν θα διαρκέσει πολλές μέρες και τις τοπικές βροχές-μπόρες κατά περιόδους που θα δώσουν και χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές την Τρίτη.  Τέλος αναμένεται ενίσχυση των ανέμων και στροφή τους σε βορειοδυτικούς.

 

Για ζωντανή ενημέρωση και κάθε νεότερο www.meteokav.gr.

 

Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση.

 

Σήμερα Δευτέρα τις απογευματινές-βραδινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχών-μπορών από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιανατολικά τμήματα του νομού. 

 

Τοπικά και πρόσκαιρα το πέρασμα αυτό θα είναι πιο γενικευμένο και θα δίνει εξάρσεις έντονης βροχόπτωσης, μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται στα ορεινά, στα βορειότερα πεδινά τμήματα και σε πεδινά τμήματα κοντά σε ορεινούς όγκους. Τις νυχτερινές ώρες προς την Τρίτη μικρή πιθανότητα για τοπικές πρόσκαιρες βροχές. 

 

Παράλληλα, σήμερα από τις απογευματινές ώρες και μετά οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν κι έτσι μέσα στην νύχτα θα φτάσουν τα 4-6 μποφόρ (τοπικά εως 7 μποφόρ σε παράκτιες και ορεινές περιοχές) και η θερμοκρασία θα παρουσιάζει κατά τις ώρες αυτές σταδιακή πτώση. 

 

Την Τρίτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες που από το μεσημέρι και μετά σταδιακά θα αυξηθούν κυρίως στα ορεινά. Έτσι μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν συνθήκες αστάθειας με τοπικές βροχές-μπόρες. 

 

Αναλυτικότερα, αργά το μεσημέρι- απόγευμα η πιθανότητα εκδήλωσης βροχής-μπόρας  διακρίνεται ως εξής:

 

1) Υψηλή στο όρος Λεκάνης-Βουνοχωρίου και στα πεδινά κοντά σε αυτό (τοπικά εξάρσεις έντονων φαινομένων)

 

2) Αξιόλογη πιθανότητα στο σύνολο του Δήμου Νέστου 

 

3) μικρή πιθανότητα στον υπόλοιπο νομό. 

 

Στην συνέχεια  το απόγευμα-νωρίς το βράδυ η πιθανότητα για τοπικες βροχές θα παραμείνει και διακρίνεται ως εξής

 

1) Υψηλή πιθανότητα στην Θάσο.

 

2) Αξιόλογη πιθανότητα στα παράκτια του νομού και στο Παγγαίο και γύρω από αυτο.

 

3) Μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα.

 

Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσει σημαντική πτώση κι έτσι αναμένεται οι τοπικές βροχές-μπόρες να μεταφραστούν σε τοπικές χιονοπώσεις-χιονομπόρες άνω των 750-850μ. , τοπικά και πρόσκαιρα και χαμηλότερα  κατά την διάρκεια εξάρσεων (μπόρας). Υπαρκτή πιθανότητα να παρατηρηθούν χιονοπτώσεις σε χωριά του ορεινού όγκου Λεκάνης-Βουνοχωρίου.

 

Τέλος να αναφερθεί ότι τόσο σήμερα όσο και την Τρίτη υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πθανότητα για μεμονωμένες ηλεκτρικές εκκενώσεις.

 

Την Τετάρτη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ισχυρός παγετός στα ορεινά και παγετός στα ηπειρωτικά πεδινά τμήματα κυρίως στοεσωτερικό κλειστών κάμπων. Οι άνεμοι αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν.

 

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε άνοδο, παγετός όμως θα εκδηλωθεί στα ορεινά κυρίως στα οροπέδια και πολύ τοπικά στο εσωτερικό κλειστών κάμπων. 

 

Το Παρασκευοσσαβατοκύριακο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με άνοδο της θερμοκρασίας την Παρασκευή και στην συνέχεια δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη θερμοκρασιακή μεταβολή.

Στην συνέχεια φαίνεται ότι είναι πιθανό ο καιρός να δώσει στην περιοχή μας κι άλλες χειμερινές πινελιές στην καρδιά της Άνοιξης με πτώση της θερμοκρασίας κι εκ νέου βροχές, ωστόσο θα το δούμε καλύτερα τις επόμενες μέρες. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.“