Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας συγχαίρει τους σπουδαστές Μονωδίας Τίμο Σιρλαντζή και Δημήτρη Καρολίδη της τάξης Μονωδίας Χαρούλας Γκλαβοπούλου, που ενώ φοιτούν ακόμα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, άρχισαν την καριέρα τους ως λυρικοί τραγουδιστές.

 

Με συμμετοχές σε μεγάλες παραγωγές, έχουν ήδη εμφανιστεί στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην Λυρική Σκηνή.

 

Ο Τίμος Σιρλαντζής τραγούδησε με μεγάλη επιτυχία στον «Μαγικό Αυλό» του Mozart, στην εναρκτήρια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ προετοιμάζεται για πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα του Philip Glass “The penal Colony” (παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με την Ορχήστρα Kαμεράτα).

 

Επίσης, θα συμμετάσχει σε ηχογράφηση της καμεράτα με την Deutsche Gramophone διπλά στον διάσημο κόντρα τενόρο FRANCO FAGIOLI.

 

Ο Δημήτρης Καρολίδης θα κάνει το ντεμπούτο του στην λυρική σκηνή με τον ρόλο του Μαρούλο στο «ΡΙΓΚΟΛΕΤΟ» του Βέρντι, ενώ ήδη εμφανίζεται ως πρίγκιπας στην παιδική όπερα «Ο Ιππότης του Χιονιού» στο θέατρο «Κολοσσαίον» στην Θεσσαλονίκη.

 

Οι δύο νεαροί βαρύτονοι, από το Ροδολίβος και τα Κύργια αντίστοιχα, ξεκίνησαν τις σπουδές μονωδίας στο Δ.Ω.Δ. υπό την καθοδήγηση της κυρίας Γκλαβόπουλου και φέτος βρίσκονται στην τελική ευθεία για την απόκτηση του διπλώματος Μονωδίας, στοχεύοντας να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

 

Οι σπουδαστές αυτοί αποτελούν ακόμα μια τρανή απόδειξη του υψηλού επίπεδου σπουδών του Δ.Ω.Δ. και της αξίας που έχει η μουσική εκπαίδευση στην περιφέρεια, όχι μόνο δίνοντας διέξοδο στις καλλιτεχνικές ανησυχίες των νέων, αλλά και προσφέροντας τους επαγγελματικά εφόδια για μια επιτυχημένη καριέρα.