Περιοδεία στα σχολεία του Δήμου Νέστου κάνει εδώ και δύο εβδομάδες ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος για να ακούσει τα παράπονα των μαθητών και να τα καταγράψει. Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στον 15ήμερο απολογισμό δραστηριοτήτων που ο δήμαρχος έδωσε στη δημοσιότητα για τις ανά ημέρα επαφές του.

 

 

ΤΡΙΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Από την Τρίτη 3/11 ο Δήμαρχος Νέστου ξεκίνησε να επισκέπτεται τα σχολεία του Δήμου του ώστε να εντοπίσει δια ζώσης προβλήματα λειτουργίας των κτηρίων, ελλείψεις και θέματα ασφάλειάς τους. Συνομιλεί με εκπαιδευτικούς και παιδιά, ακούει τις προτάσεις τους, δέχεται την κριτική τους. Στόχος του η ιεράρχηση των σοβαρών προβλημάτων και η άμεση επίλυσή τους. Στις επισκέψεις του αυτές τον συνοδεύουν ο αντιδήμαρχος έργων κ. Παπαθεοδώρου Κ. και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής για την πρωτοβάθμια κ. Χατουτσίδου Ελ. Την Τρίτη επισκέφθηκαν το Δημοτικό σχολείο Γραβούνας, την Τετάρτη του Ερατεινού, την Πέμπτη του Αγιάσματος καθώς και το νηπιαγωγείο Πηγών ενώ την Τρίτη 10/11 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο και το νηπιαγωγείο Ν. Καρυάς. Οι επισκέψεις συνεχίζονται και τη νέα εβδομάδα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο επικεφαλής της ''Κοινωνικής Συμμαχίας'' (αντιπολίτευση στην περιφέρεια) κ. Καραλίδης Φώτιος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του συνοδευόμενος από περιφερειακούς συμβούλους. Συζήτησαν θέματα που αφορούν το Δήμο Νέστου (χωροταξικό, έργα ΕΣΠΑ, μεταναστευτικό, γεωθερμία, απορρίμματα).

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους έργων και καθαριότητας κυρίους Παπαθεοδώρου και Αργυράκη καθώς και από το δημοτικό σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη Νίκο παρέστησαν στον εσπερινό του ναού των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Αβραμηλιά.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Στο αεροπορικό απόσπασμα Χρυσούπολης παρέστη το πρωί ο Δήμαρχος Νέστου για τη δοξολογία που ετελέσθη προς τιμήν των προστατών της πολεμικής αεροπορίας αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στα πλαίσια εορτασμού τους. Στη συνέχεια περιηγήθηκε την έκθεση στο χώρο και συνομίλησε με τους αξιωματικούς στη δεξίωση που ακολούθησε.

Το μεσημέρι ο Δήμαρχος βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη των αγώνων του TAE KVO DO όπου πήραν μέρος 36 ομάδες- σύλλογοι και προσέλκυσαν πολυπληθές κοινό από όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση ενίσχυσε οικονομικά ο Δήμος Νέστου.

Το βράδυ παρέστη στον εσπερινό και την περιφορά, υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου στο Χαϊδευτό.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τα κοιμητήρια των Ρομά στο Χρυσοχώρι επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Μιχάλης Αργυράκης ώστε να εξετάσουν την αγορά νέου οικοπέδου για την επέκτασή τους.

Το βράδυ με στενούς του συνεργάτες παρακολούθησε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης την παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρκαδιάς ''Κύλησε ο τέντζερης...''

 

ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης για την συνεδρίαση της ΠΕΔ με θέμα τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων της ΑΜΘ (ΠΕΣΔΑ)

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Δήμαρχος Νέστου ταξίδεψε στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη για να συμμετάσχει σε σύσκεψη που μοναδικό θέμα είχε την πορεία αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ της ΑΜΘ. Στη σύσκεψη παρέστησαν ακόμη ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μπαλάφας, οι γενικοί γραμματείς Εσωτερικών και Διαχείρισης Αποβλήτων καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι της ΑΜΘ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Με την ευκαιρία της καθόδου του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Νέστου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί αρχικά με το σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σακελλαρίου Γιάννη όπου του παρέδωσε υπόμνημα με όλα τα ανοιχτά θέματα του Δήμου. Για τα θέματα αυτά είχαν συζητήσει λίγες μέρες νωρίτερα στη συνάντηση που είχαν στην Καβάλα κατά την επίσκεψή τους. Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη Τρύφωνα όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν κυρίως για τα αναψυκτήρια του Δήμου καθώς και την ίδρυση του λιμενικού ταμείου. Στη συνέχεια συνάντησε το Γ.Γ. Δημόσιας περιουσίας κ. Ματσάκο Ν. συζητώντας για τα προαναφερθέντα θέματα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τη διεθνή έκθεση φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης POLIS στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου και κ.Αργυράκη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν στο περίπτερο της περιφέρειάς μας ενώ σταμάτησαν σε πολλά περίπτερα που η θεματική τους ήταν μηχανήματα που αφορούν την καθαριότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας, παιδικών χαρών, κ.α.