Διαδήλωση μέσα στο σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου στην Καβάλα έκαναν το Σάββατο 14/11 το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας και το ΠΑΜΕ ζητώντας από την διεύθυνση του καταστήματος να μην υπογραφούν νέες ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν μείωση 8% στο ισχύοντα μισθό των εργαζομένων.

 

Τα μέλη του ΚΚΕ ζήτησαν επιτακτικά από τον διευθυντή να τους παραδώσει όποια νέα σύμβαση είχε υπογραφεί και μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, όπως λένε οι ίδιοι, ο διευθυντής τους παρέδωσε την μία και μοναδική νέα υπογεγραμμένη σύμβαση που είχε στα χέρια του η οποία και σκίστηκε.

 

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου, καθ όλη την διάρκεια την κινητοποίησης ήταν παρόντες και δήλωσαν ότι δεν θα υπογράψουν τις νέες μειωμένες συμβάσεις ζητώντας από το σωματείο να είναι στο πλευρό τους.

 

 

Το Σωματείο αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση:

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ.

ΤΗΛ. 6944347433-6978199372 – 6951784603 email: [email protected]

 

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες στην Μαρινόπουλος Α.Ε

 

Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί σας δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις κοντά στο 20%, κόπηκαν τα επιδόματα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας. Η εταιρία κλείνει μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα, έγιναν δεκάδες απολύσεις με την μέθοδο της «οικιοθελείς αποχώρησης» και όσοι εργάζεστε, δουλεύετε με την απειλή της απόλυσης.

 

Τώρα ζητάει νέα μείωση 8% στους μισθούς με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

 

Το σίγουρο είναι συνάδελφοι ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Αν δεν χαλάσουμε, οργανωμένα, αγωνιστικά, τα σχέδια της εργοδοσίας, θα έρθουν κι άλλες μειώσεις, κι άλλες απολύσεις, θα συνεχιστεί η επίθεση στα δικαιώματα σας.

 

Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Προχώρησε σε εξαγορά άλλων μικρότερων Σούπερ Μάρκετ. με αποτέλεσμα σήμερα να είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ και να απασχολεί πανελλαδικά 14.000 εργαζομένους. Είχε τεράστια κερδοφορία τα τελευταία χρόνια. Η κερδοφορία και η ηγεμονική της θέση είναι αποτέλεσμα τις άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, στο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

 

Η εταιρία έχει την απόλυτη στήριξη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν και της σημερινής, που ψήφισαν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών, την κατάργηση της Κυριακάτικής Αργίας, την γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

 

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τα σωματεία μας, η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια, στην ενότητά μας, στον αγώνα μας. Το δίκιο είναι με το μέρος μας γιατί εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο, εμείς δουλεύουμε και τον κόπο μας τον καρπώνονται οι εργοδότες.

 

 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

 

Κανένας εργαζόμενος να μην υποχωρήσει, να μην υπογράψει ατομική σύμβαση.

Έλα σε επαφή με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μαζί να οργανώσουμε την πάλη μας. Κανείς να μην μείνει ανοργάνωτος.

 

Η λογική πως “ότι και να κάνουμε τίποτα δε γίνεται”, βοηθάει να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να μην τους περάσει!

Μπορούμε να τους βάλλουμε εμπόδια. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να παλέψουμε. Να απαντήσουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!!!

 

Να απαιτήσουμε:

 

Να υπογραφεί άμεσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

 

 Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

 

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.

 

 Όλοι μια γροθιά, κανείς μόνος του. Με ενότητα να οργανωθούμε απέναντι στον όμιλο Μαρινόπουλου.

 

Ηρθε η ώρα να δοκιμάσουμε την δική μας δύναμη, να πούμε το δικό μας ΟΧΙ, να βάλουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα, την απαίτηση να μην ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας δούλοι τον 21ο αιώνα.

 

Καμιά Απόλυση. Καμία «Οικιοθελής Αποχώρηση».

Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.

Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.

8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

 

Κανένας εργαζόμενος με δουλειά 2 και 3 ημερών με μισθούς 250 και 300 ευρώ.

 

 

Δεν υπάρχουν σωτήρες, ανέλαβε ΤΩΡΑ δράση,

Πάλεψε για τη ζωή σου.