Εισροή υδάτων παρατηρήθηκε σε σκάφος το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2023, στην θαλάσσια περιοχή Αμμόλοφων Νέας Περάμου.

 

Στο σκάφος που πήρε νερά βρίσκονταν τρία άτομα.

 

Η Λιμενική Αρχή Καβάλας ενημερώθηκε κατευθείαν, ενώ περιπολικό σκάφος έσπευσε στο σημείο του συμβάντος.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Λιμεναρχείου:

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας για εισροή υδάτων στο Α/Κ σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΗΣ - ΤΖΙΝΟΣ'' Ν.ΙΕΡΙΣΣΟΥ. 165, με τρεις επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Αμμόλοφων Νέας Περάμου.

 

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.Τ. καθώς και το Α/Κ σκάφος “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” Ν.Ι. 133 με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ελευθερών, προς παροχή συνδρομής.

 

Μετά την ασφαλή απάντληση υδάτων, το ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΗΣ – ΤΖΙΝΟΣ'' ρυμουλκήθηκε από το “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” και με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Ελευθερών Παγγαίου Καβάλας, όπου του επεβλήθη απαγόρευση απόπλου μέχρι την προσκόμιση κατάλληλου πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.