Την πρώτη έκδοση του Προγράμματος της παράταξης για τις Δημοτικές Εκλογές και την πρώτη ομάδα 85 υποψηφίων παρουσιάσε την Παρασκευή 17 Μαρτίου ο Μάκης Παπαδόπουλος

 

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου:

 

Σε μία απολύτως επιτυχημένη εκδήλωση με εντυπωσιακά μεγάλη προσέλευση δημοτών, που διοργάνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος και η παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ την Παρασκευή 17 Μαρτίου στον κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ, παρουσιάστηκε η πρώτη έκδοση του Προγράμματος της παράταξης για τις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 και η πρώτη ομάδα από 85 υποψήφιους, που θα δώσουν πρώτοι τη “μάχη” στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

 

Με την εκδήλωση αυτή, ο Μάκης Παπαδόπουλος και η παράταξή μας δείχνουμε ότι είμαστε απολύτως έτοιμοι να συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές! Πιο έτοιμοι από ποτέ!

 

Στην εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι της παράταξης, το “παρών” τους έδωσαν ο πρώην Βουλευτής ΝΔ Μίμης Χριστοφιλογιάννης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Αντωνιάδης, ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” και της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θόδωρος Μαρκόπουλος και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρώην Αντινομάρχης Καβάλας Γιώργος Τσαλουχίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καβάλας Σωτήρης Παπαδόπουλος και Μπάμπης Κουφατζής, η πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρώην Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καβάλας της ΝΔ Μπάμπης Δράκος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Καβάλας της ΝΔ Ιορδάνης Παπαντίδης, τα μέλη της ΔΕΕΠ Καβάλας της ΝΔ Σοφία Αθανασιάδου-Μπουμπούνα, Οδυσσέας Αντωνιάδης και Κώστας Χάιτας, ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής και πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Μένανδρος Μαρινάκης, το στέλεχος της ΝΔ Βασίλης Βουλγαρίδης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Τάσος Τσαλδαρίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-βιοτεχνών Ν.Καβάλας Θόδωρος Χατζηχρήστος, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-βιοτεχνών Ν.Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης και ο Πρόεδρος του Σωματείου ΤΑΞΙ Χρήστος Ιωαννίδης.

 

Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή ΝΔ Νίκου Παναγιωτόπουλου, η υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αναστασία Μιρλή, καθώς και εκπρόσωποι της υποψήφιας Βουλευτή ΝΔ Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου.

 

Ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, στο συγκινητικό μήνυμά του που διαβάστηκε, εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή του στο πρόσωπο του Μάκη Παπαδόπουλου, με την ευχή να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Καβάλας.

 

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής:

 

«Η εντυπωσιακά μεγάλη και συγκινητική παρουσία σας σήμερα εδώ είναι η αναγνώριση της διαδρομής που χαράξαμε μαζί. Μαζί με τους συνεργάτες μου. Μαζί με την ομάδα μας. Πάντα με συνέπεια, με σοβαρότητα, με αφοσίωση. Πάντα με προτεραιότητα τα προβλήματα των δημοτών.  

 

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε υποδειγματική και ουσιαστική συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλα τα διοικητικά όργανα του Δήμου μας. Αυτό είναι η απόδειξη της συνέπειας που μας χαρακτηρίζει.

 

Για εμάς, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι σοβαρή υπόθεση. Είναι ένας θεσμός  που σταθερά υπηρετούμε και σεβόμαστε.

 

Για την Δημοτική μας Ομάδα, η Καβάλα, οι Φίλιπποι, η Νέα Καρβάλη και όλες οι Κοινότητες και οι Οικισμοί, είναι ο Τόπος της Ζωής μας!

 

Με ξέρετε… Γεννήθηκα στην Καβάλα, έκανα οικογένεια στην Καβάλα, ζω και εργάζομαι στην Καβάλα. Αγαπώ τον τόπο μου, ζω γι’ αυτόν το τόπο. Πιστεύω ότι ο Δήμος Καβάλας μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά, μπορεί και πρέπει να κάνει το άλμα και να βρεθεί ψηλά.

 

Έχουμε γερά χαρτιά στα χέρια μας. Έχουμε τον μεγάλο πλούτο του τόπου μας. Έχουμε την ιστορία μας. Με πολύτιμη αξία το ισχυρό μας παρελθόν, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις  για ένα  λαμπρό μέλλον.

 

Θέλουμε και δικαιούμαστε έναν ισχυρό Δήμο. Θέλουμε και μπορούμε να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά  προγράμματα  και  επενδυτικές  ευκαιρίες.

 

Θέλουμε και μπορούμε να στήσουμε ένα  σχέδιο  βιώσιμης  οικονομικής  και κοινωνικής  ανάπτυξης, δημιουργίας  νέων  θέσεων  εργασίας και δημογραφικής  ανάπτυξης  του  πληθυσμού.

 

Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο Καβάλας Διεθνή Τουριστικό  Προορισμό.

 

Θέλουμε να γίνει ο Δήμος Καβάλας Κόμβος συνδυασμένων  μεταφορών και μπορούμε να το πετύχουμε, αφού  διαθέτουμε τις υποδομές: Λιμάνι - Εγνατία οδό - Αεροδρόμιο και Σιδηροδρομική Σύνδεση που υλοποιείται.

 

Θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε στον Δήμο Καβάλας Ενεργειακή Ανεξαρτησία και Αυτονομία. Θέλουμε και μπορούμε να εξασφαλίσουμε στον Δήμο Καβάλας Οικονομική Αυτάρκεια – Αυτονομία - Αυτοτέλεια.

 

Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την Καβάλα ελκυστική πόλη - πρώτης γραμμής - 365 μέρες τον χρόνο, πόλη νεολαίας και φοιτητών, πόλη πρωτοποριακή και σύγχρονη, πόλη σε πρότυπο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

 

Αυτά πιστεύουμε, γι’ αυτά εργαζόμαστε. Και προχωρούμε! Με σχέδιο, με οργάνωση, με γνώση, με ικανότητα, με “φλόγα” και φιλοδοξία, για να αλλάξουμε την εικόνα, να δώσουμε στη νέα γενιά αυτοπεποίθηση, να δώσουμε στους δημότες μας αυτό που τους αξίζει.

 

Σας καλώ όλους να βρεθούμε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, σε αυτήν την προσπάθεια να δημιουργήσουμε την Καβάλα του μέλλοντος.

 

Έναν Δήμο Καβάλας όπως μας αξίζει…

Για τον Δήμο Καβάλας της ζωής μας… Για την Καβάλα του μέλλοντός μας…

 

Να κάνουμε όλοι μαζί ένα άλμα, πιο γρήγορο από την φθορά!».

(δελτίο Τύπου παράταξης Ο τόπος της Ζωής μας)