Διαδραστικό παιχνίδι για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, με τίτλο «Το μωσαϊκό του κλίματος» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»:

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» προσκαλεί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι καρτών όπου, με εκπαιδευτικό και διαδραστικό τρόπο, θα καταλάβουν καλύτερα το κλίμα και από ποιους παράγοντες επηρεάζεται.

 

Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο σχηματισμός ενός ιδιότυπου παζλ με κάρτεςκαι βέλη που θα δείχνουν τα αποτελέσματα κάθε ανθρώπινης ενέργειας που επιφέρει την κλιματική αλλαγή.

 

Εμψυχωτής της δράσης με τίτλο: «Το μωσαϊκό του κλίματος» είναι ο Γαλλικής καταγωγής ποδηλάτης Αλέξης Μαρλανγκέ που ζει στην Κομοτηνή και είναι εθελοντής του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού «ΕΞΑΓΩΝΟ» του Δήμου Κομοτηνής.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος) τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 18:00.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513500407-408 τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.