Σύμφωνα με το meteokav.gr έρχονται στην περιοχή του Νομού Καβάλας βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ θα υπάρξει και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

 

Αναλυτικά το meteokav.gr αναφέρει τα εξής:

 

“Όπως είχαμε αναφέρει την προηγούμενη το μοτίβο των περασμάτων βροχής θα επιστρέψει στο τέλος που διανύουμε με παράλληλη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας ξανά σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Για ενημέρωση με βάση τα νεότερα δεδομένα www.meteokav.gr.

 

Αναλυτικότερα, σήμερα αργά το βράδυ αναμένεται ένα πέρασμα βροχής από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιανατολικά που σταδιακά μέχρι και μετά μεσάνυχτα περίπου θα έχει επηρεάσει το σύνολο του νομού. 

 

Τοπικά και πρόσκαιρα το πέρασμα αυτό υπάρχει πιθανότητα να δώσει εξάρσεις έντονης βροχόπτωσης, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες. Έπειτα, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, ωστόσο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα επιμένουν κάποιες τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες όλο το Σάββατο. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

 

Tην Κυριακή από τις νυχτερινές εώς και τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση και μεγαλύτερη διάρκεια σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο και σε περιοχές κοντά στην θάλασσα (κυρίως προς Στρυμωνικό). Μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Περισσότερα για την Κυριακή www.meteokav.gr .

 

Την Δευτέρα αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία περεταίρω πτώση τις νυχτερινές και πρωινές ώρες όχι όμως μέσα στην μέρα (παγετός νωρίς το πρωί στα ορεινά).

 

Την Τρίτη αίθριος με τοπικές νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία μικρή πτώση στα ηπειρωτικά πεδινά μόνο ως προς τις ελάχιστες, μικρή άνοδο τις υπόλοιπες ώρες και περιοχές. Στο εσωτερικό κλειστών κάμπων πιθανότητα τοπικά να σημειωθεί παγετός.

 

Τετάρτη αυξημένες νεφώσεις,θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες.

 

Πέμπτη αναμένονται κατά περιόδους βροχές που θα επηρεάσουν το σύνολο του νομού, η θερμοκρασία σε πτώση. Παρασκευή και Σαββατοκύριακο φαίνεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.”