Την Κυριακή (05/03) ο Θάσιος Ορειβατικός σύλλογος είχε μία ακόμη εκπαιδευτική εξόρμηση, αυτή τη φορά στα ορεινά του χωριού της Παναγίας.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΘΑΣ.Ο.Σ. αναφέρει τα εξής:

 

Ακόμα μία εκπαιδευτική εξόρμηση πραγματοποίησε ο ΘΑΣ.Ο.Σ. της Κυριακή 5 Μαρτίου.

 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε περπάτημα μέσα σε ρεματιά, ώστε να εξοικειωθούν τα μέλη του συλλόγου με τις ‘’παγίδες’’ που κρύβονται μέσα σ’ αυτές, όπως οι ρίζες που προεξέχουν, οι λακκούβες και οι ριπές που καλύπτονται από ξεραμένα φύλλα καθώς επίσης και οι χορταριασμένες πέτρες που είναι ιδιαίτερα ολισθηρές.

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε περπάτημα στις πλαγιές του βουνού με μεγάλη κλίση, ώστε να μάθουν να διατηρούν την ισορροπία του σώματος κρατώντας το κέντρο βάρους χαμηλά. Πραγματοποίησαν περάσματα από μικρά μονοπάτια (σύρματα), καθώς και σηματοδότηση με φυσικά υλικά (πέτρες- ξύλα).

 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές γι΄ αυτό το εκπαιδευτικό περπάτημα με έντονη υγρασία, ολισθηρές πέτρες, βρεγμένα χόρτα  και περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους λόγω ομίχλης. Η ξεκούραση έγινε μέσα στην σπηλιά ‘’των ανταρτών’’  για προστασία από τη βροχή και χαλάζι και η επιστροφή πραγματοποιήθηκε μέσα από το καστανόδασος του χωριού της Παναγίας.

 

Όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία και ασφάλεια αυτό το δύσκολο, ιδιόμορφο αλλά και όμορφο ορεινό περπάτημα.”