Η πεντάωρη πορεία που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας στην ορεινή Ροδόπη, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ήταν μια εύκολη ορειβατική δραστηριότητα αφού περιείχε αρκετές στάσεις, μικρές υψομετρικές διαφορές και πραγματοποιήθηκε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Η ευκολία όμως αυτή όχι μόνο δεν στέρησε αλλά αντίθετα συνέβαλε στην ομορφιά και τα ψυχικά οφέλη που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς καβαλιώτες να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με την ορειβασία και να γνωρίσουν ένα άγνωστο αλλά πανέμορφο κομμάτι της γειτονικής μας Ροδόπης.

 

Τριάντα τέσσερα 34 άτομα, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στην εξόρμηση του ΕΟΣ Καβάλας και περπάτησαν σε μια κυκλική πορεία συνολικού μήκους 12,5 χιλιομέτρων που αφετηρία είχε τον οικισμό Διπόταμα πάνω από το Παρανέστι Δράμας.

 

Ανέβηκαν από το παλιό μονοπάτι μέχρι το εγκαταλειμμένο πια χωριό του Τραχωνίου και επέστρεψαν και πάλι στα Διπόταμα από τον παλιό δρόμο του χωριού μέσα από το πυκνό δάσος.

 

Στην διάρκεια της πορείας τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά της φθινοπωρινής ορεινής Ροδόπης,  να θαυμάσουν τα τρία παλιά, πέτρινα γεφύρια στο Αρκουδόρεμα, πραγματικά  αριστουργήματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής και να δουν το παράξενο και εντυπωσιακό ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος.
 

Η εξόρμηση έκλεισε με την επίσκεψη της ομάδας στον καταρράκτη της Αγίας Βαρβάρας, ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής του Παρανεστίου.