Ολοκληρώθηκε με την έκθεση και τη βράβευση των νικητών, το βράδυ του Σαββάτου στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης, ο διαγωνισμός φωτογραφίας Astikones που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο πλαίσιο του «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας»(ΟΣΑΑ).

 

Στο διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή 75 άτομα εκ των οποίων 44 έστειλαν φωτογραφικό υλικό για τις 4 θεματικές ενότητες που είχαν ανακοινωθεί στους κανονισμούς. Το υλικό που προέκυψε από τις συμμετοχές είναι εξαιρετικό, ενώ στην έκθεση που παρουσιάστηκε υπήρχαν φωτογραφίες από όλους τους συμμετέχοντες μαζί με τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν και κέρδισαν τα έπαθλα για κάθε κατηγορία.  

 

Όλες οι φωτογραφίες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι καταξιωμένοι φωτογράφοι Στράτος Καλαφάτης και Βασίλης Μακρής, καθώς και η προϊσταμένη της Δ/νσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της  Δημωφέλεια Βασιλική Ζαφειρία Υψηλάντη.

 

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι οι εξής:

  • Μάκης Μακρής στην κατηγορία Φωτογραφία Δρόμου
  • Ηλίας Κουμουλίδης στην κατηγορία Αφηρημένο
  • Μιχάλης Μιχαλακίδης στην κατηγορία Άνθρωποι
  • Βασίλειος Γιαννούσης στην κατηγορία Αρχιτεκτονική
  • Σοφία Τσαγκαράκη για το καλύτερο συνολικό έργο (Portfolio)

 

Η Δημωφέλεια ευχαριστεί θερμά τους φωτογράφους Βασίλη Μακρή και Στράτο Καλαφάτη για την συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή και την πολύτιμη βοήθειά τους για την ανάδειξη των νικητών του διαγωνισμού, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες που αποτύπωσαν με την δική τους ξεχωριστή ματιά την Καβάλα και τους ανθρώπους της.