Στο μητρώο παρόχων ιατρικού τουρισμού καταχωρήθηκε το Νοσοκομείο Καβάλας το οποίο, επιπλέον, έλαβε και σχετική πιστοποίηση για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας.

 

Πρόκειται για το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο και μια από τις ελάχιστες μονάδες στη χώρα (μεταξύ αρκετών ιδιωτικών) που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

 

Αυτά γνωστοποίησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης και η αναπληρώτρια διοικήτρια Στέλλα Παπαδοπούλου (φωτογραφία), σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα τοπικά ΜΜΕ.

 

«Το Νοσοκομείο μας συμμετέχει και επίσημα, πλέον, στην προσπάθεια προβολής και ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής μας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος επισκέπτης βρίσκεται στην περιοχή μας, σε κάθε περίπτωση θα δεχθεί υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας κι αυτό πλέον είναι πιστοποιημένο» είπε σχετικά ο κ. Κοπατσάρης.

 

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει στο Νοσοκομείο να «πουλά πακέτα υγείας», κατά συνέπεια ως πιστοποιημένος πάροχος θα μπορεί να ενισχύει τις παροχές του νομού και το συνολικό τουριστικό πακέτο, το οποίο από εδώ και στο εξής θα μπορεί να περιλαμβάνει και το ιατρικό / θεραπευτικό κομμάτι.

 

Από εδώ και στο εξής, το νοσοκομείο θα έχει επαφές με τους τοπικούς φορείς του νομού για να καταφέρει να προβάλλει αυτή τη νέα του ιδιαιτερότητα.

 

Εξάλλου, στο Νοσοκομείο Καβάλας ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο ένα σύνολο 18 δράσεων που είναι ενταγμένες στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013».

 

Το πρόγραμμα αυτό συνέβαλε ώστε σε λίγο καιρό να επίκειται η λειτουργία Μονάδας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας αλλά και στην απόκτηση νέου εξοπλισμού για το Κυτταρολογικό και το Γαστρεντερολογικό Τμήμα και τη Νευρολογική Κλινική.

 

Επιπλέον, το Ακτινολογικό Τμήμα εφοδιάστηκε με έναν σύγχρονο σαρωτή οστικής μάζας.