Στο κλειστό γυμναστήριο Ποταμουδίων, το βράδυ της Τρίτης (28/02) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον αυτισμό με τίτλο «Από τη διάγνωση στην αυτονομία» με κεντρικό ομιλητή τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου.

 

Η εκδήλωση είχε διοργανωτές τον Γιάννη Σαρρή, την ομάδα μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Καβάλας.

 

Σχετική ανακοίνωση της ομάδας της Αγίας Βαρβάρας αναφέρει τα εξής:

 

"Οι γονείς είναι οι ίδιοι αλλά τα αδέλφια είναι διαφορετικά. Ο δάσκαλος είναι ίδιος αλλά οι μαθητές είναι διαφορετικοί.  Ο προπονητής είναι ίδιος αλλά οι αθλητές είναι διαφορετικοί.

 

Είμαστε όλοι μοναδικοί !!! Ας ενώσουμε την μοναδικότητα μας, για να γίνουμε μία ισχυρή ομάδα και μία ισχυρή κοινωνία!!! 

 

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Ποταμουδίων, το απόγευμα της Τρίτης 28/02/2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον αυτισμό «Από τη διάγνωση στην αυτονομία» με κεντρικό ομιλητή το Δημήτρη Παπανικολάου!!!  

 

Μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Γιάννη Σαρρή, την ομάδα μας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Καβάλας. 

 

Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο φορές το triple Crown (πρωτάθλημα – κύπελλο και Ευρωλίγκα) αλλά και το Μουντομπάσκετ Εφήβων το έτος 1995, διαγνώσθηκε πρόσφατα με σύνδρομο Ασμπέγκερ, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Μάλιστα αποκάλυψε ότι και η κόρη του βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και έτσι ξεκίνησε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου. 

 

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μετέφερε με ιδιαίτερα βιωματικό τρόπο τη δίκη του εμπειρία, μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος αλλά και η οικογένεια του, μέχρι να αποδεχθούν την μοναδικότητα της κόρης τους, συγκινώντας όλους τους παρευρισκόμενους με την ευθύτητα και την απλότητα του!!!

 

Στα πλαίσια αυτά και η ακαδημία μας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός νέου αθλητικού – εκπαιδευτικού προγράμματος συνάθλησης και συνεκπαίδευσης παιδιών μη τυπικής και τυπικής ανάπτυξης,  με στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών και την αποδοχή της μοναδικότητας τους.  

 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. 

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, τους Βουλευτές Καβάλας κ. Γιάννη Πασχαλίδη και κ. Μακάριο Λαζαρίδη, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» κ. Μάκη Παπαδόπουλο, την πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κα Κατερίνα Μαρκάκη, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΜΕΑ κ. Σμάραγδο ΚΡΕΜΜΥΔΑ και τον Αντιπρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Σουλίδη Νικόλαο. 

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλα τα παιδιά της ακαδημίας μας αλλά και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε την εκδήλωση. Το αθλητικό δημοσιογράφο Τάσο Πατσίδη και το εξαιρετικό φωτογράφο Λάσκαρη Τσούτσα για τη συνδρομή τους. 

 

Τέλος ευχαριστούμε την ομάδα cheerleaders των Panthers WBC, που ομόρφυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση!!!"

 

Φωτογραφίες από την επίσημη σελίδα της Αγίας Βαρβάρας