Ενημερωτική εκδήλωση για την νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη - Νέα Καρβάλη – Τοξότες, πραγματοποίησε ο δήμος Καβάλας, το μεσημέρι της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου Καβάλας.

 

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Καβάλας:

 

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρακολούθησε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2023 την ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας - Θράκης και της ΕΡΓΟΣΕ, που αφορούσε στον προγραμματσμό κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Νέα Καρβάλη - Τοξότες.

 

Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου Καβάλας, μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, Χρήστος Βίνης, κάνοντας εκτενή αναφορά στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου και στην αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει στην βόρεια Ελλάδα.

 

Δήλωση Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη

 

"Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Καβάλα, αλλά και για όλη την Ελλάδα επιτέλους είναι πραγματικότητα. Το επιτέλους δεν το λέω ειρωνικά, το λέω με ενθουσιασμό, διότι εδώ και τριάντα χρόνια ακούμε για σιδηροδρομική σύνδεση, την οποία ποτέ δεν είδαμε. Από την πληροφόρηση που έχουμε, το έργο έχει ήδη χρηματοδοτηθεί. Οι μελέτες από τη Νέα Καρβάλη μέχρι τους Τοξότες είναι έτοιμες και το δεύτερο εξάμηνο του 2023 θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Καταλαβαίνετε ότι η αναβάθμιση του λιμανιού "Φίλιππος Β'", μόνον οφέλη έχει για την περιοχή μας".

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες, Αλέξης Πολίτης (Καβάλας), Αρχέλαος Γρανάς (Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων) Κώστας Αντωνιάδης (Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας) και Μιχάλης Αμοιρίδης (Υποδομών), οι Δήμαρχοι Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, και Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης και εκπρόσωποι φορέων της Π.Ε. Καβάλας.

(δελτίο Τύπου δήμου Καβάλας)