Ανοιχτή Επιστολή για τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 έβγαλε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Θάσου.

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

Τη Τετάρτη 15 Φεβρουάριου 2023, οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της χώρας απεργούν. Τα αιτήματα τους είναι η εργασιακή αξιοπρέπεια, η κάλυψη των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, η ουσιαστική επιμόρφωση, ώστε να ανταπεξέλθουν στο παιδαγωγικό τους ρόλο και κυρίως η υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.

 

Ζητούν χρηματοδότηση για τα σχολεία, σύγχρονες και κυρίως ασφαλείς κτηριακές υποδομές, εξοπλισμό και αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών- βιβλίων, ώστε η μόρφωση των παιδιών να είναι σφαιρική.

 

Ένα από τα βασικά τους αιτήματα είναι η κατάργηση της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας αλλά και της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, που σε αντίθεση των όσων ακούγονται θα οδηγήσει στη κατηγοριοποίηση των σχολείων σε "καλά” και "κακά”, που εν τέλει θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για χορηγίες.

 

Ως προς την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα επιφέρει μεγάλο γραφειοκρατικό φόρτο εργασίας εις βάρος του παιδαγωγικού τους ρόλου, καθώς θα καλλιεργήσει ένα κλίμα φόβου, ανταγωνισμού και πελατειακών σχέσεων.

 

Αγαπητέ νηπιαγωγέ/ δάσκαλε/ καθηγητή συνέχισε να παλεύεις για ένα καλύτερο και δωρεάν για ΟΛΑ τα παιδιά σχολείο.

 

Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τα δεύτερα πρότυπα που παίρνουν τα παιδιά μετά την οικογένεια τους. Συνεχίστε να αγωνίζεστε για τα δικαιώματα σας και μέσα από αυτό μάθετε και τα δικά μας παιδιά να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον , στο οποίο όλοι θα είναι ίσοι και θα έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Μάθετε τα, να διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο.

 

Είμαστε μαζί σας!

 

(Δελτίο Τύπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Θάσου)