Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημέρωσε πως θα γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και αποστολή τους στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό στα γραφεία του Επιμελητηρίου, έως την Παρασκευή (17/02).

 

Σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρει τα εξής:

 

Το Επιμελητηρίου Καβάλας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία, για τη στήριξη των πληγέντων, από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και την αποστολή τους στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια.

 

Με την πρωτοβουλία μας αυτή, στέλνουμε το μήνυμα αλληλεγγύης και την φιλανθρωπία, του ελληνικού λαού, των πολιτών μας και των επιχειρηματιών μας, στους χιλιάδες πληγέντες, προκειμένου να ξεπεράσουν τις τρομακτικές συνέπειες, με τις λιγότερες απώλειες, και προκειμένου να επουλώσουμε γρήγορα τις πληγές τους.

 

Απευθύνουμε, κάλεσμα στις επιχειρήσεις, μέλη μας και σε όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, όσα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης είναι δυνατόν, προκειμένου να αποστείλει η ανθρωπιστική βοήθεια μας.

 

Όλοι μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια των συνανθρώπων μας να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, και θα το καταφέρουμε.

 

Τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται είναι:

 

1. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια.

 

2. Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια.

 

3. Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α),

 

4. Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας.

 

5. Είδη ατομικής υγιεινής για γυναίκες.

 

6. Φάρμακα άνευ συνταγής και Υγειονομικό υλικό (βαμβάκι, γάζες, επιδέσμους κ.ά.

 

Συγκεντρώνουμε τα είδη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Καβάλας, έως την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 (καθημερινά, Δευτέρα ως Παρασκευή, 8:00-15:00), τηλ. 2510222212.

 

Τα είδη θα μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με τις Αρχές των δύο χωρών.”