Οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Καβάλας συνεχίζουν τα ταξίδια τους στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus «Let΄s sing together». Η 4η συνάντηση του προγράμματος έγινε στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

 

Σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

 

“Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα: Erasmus+, Βασική Δράση ΚΑ2 –Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Let΄s sing together»

και κωδικό: 2021-1-IT0102-KA210-SCH-000031227. Πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία,

την Τουρκία, και την Ρουμανία.

 

Το σχέδιο αυτό έχει σκοπό οι μαθητές/τριες να συμπράξουν μουσικά με άτομα από άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες και άλλες μουσικές παραδόσεις. Επίσης στόχος είναι να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία παιδιά περιθωριοποιημένα, παιδιά που ανήκουν σε μειονότητες ή που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις. 

 

Έτσι μέσω του τραγουδιού θα καταφέρουμε να ενώσουμε διάφορους πολιτισμούς και ανθρώπους.

 

Η 4η συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην πόλη Timisoara της Ρουμανίας (30/01/23 έως 03/02/23) όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπόλοιπες

αποστολές και να συμμετέχουν σε μία κοινή συναυλία. 

 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του Καλλιτεχνικού Σχολείου «Ion Vidu”, στο οποίο φοιτούν μαθητές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ξεκινώντας από δημοτική εκπαίδευση μέχρι και το Λύκειο, και παρακολούθησαν συναυλίες και σεμινάρια που είχε διοργανώσει το σχολείο. Όλες οι ομάδες της αποστολής συμμετείχαν από κοινού σε συναυλία που διοργάνωσε το σχολείο με μουσικά και

χορωδιακά σύνολα. 

 

Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σπήλαιο “Bears Cave”, το οποίο θεωρείται το αρχαιότερο σε ηλικία σπήλαιο που έχει ανακαλυφθεί παγκοσμίως, και την πόλη Oradea. 

 

Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Timisoara και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.

 

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος η οποία θα είναι και η τελευταία, θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη της Τουρκίας.”