Από τις 5 έως τις 8 Μαίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεγάλο μουσικό φεστιβάλ "Άδοντες καί Ψάλλοντες εν τη καρδία". 

 

Αναλυτικότερα, οι σχετικές πληροφορίες:

 

 Ο Δήμος Καβάλας, Ιερά μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις, προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2023 με τίτλο "Άδοντες καί Ψάλλοντες εν τη καρδία".

 

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν Μουσικά Σχολεία και Μουσικά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότεροι από χίλιοι (1000) μαθητές και φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας για τέσσερις μέρες. 

 

Η φετινή 7η κατά σειρά διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο διαχρονικό σάλπισμα του Αποστόλου των εθνών και του πολιούχου της Πόλης μας,Παύλου, στον «Ύμνο της Αγάπης». Κεντρική θέση στο φετινό εγχείρημα θα έχει το μουσικό έργο «Ύμνος της Αγάπης». του πολωνού σύνθετη, ZbigniewPreisner, ο οποίος με τη φυσική παρουσία θα ενώσει επί τοις κοινής πολυάριθμους μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα γίνουν κήρυκες του μηνύματος της αγάπης και μάλιστα στην γνησιότερή έκφραση της, που είναι η παιδική ψυχή και καρδιά.

 

Συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια είναι η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη για την άρτια υλοποίηση του φεστιβάλ, το οποίο θα ενισχύσει πολιτιστικά και οικονομικά την τοπική κοινωνία και θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μοναδικές εμπειρίες. Καλούμε λοιπόν όλους όσους έχετε διάθεση προσφοράς και συμμετοχής να συμπληρώσετε την αίτηση που ακολουθεί μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfF1YCUbciOV7.../viewform

(δελτίο Τύπου)