γράφει ο

Κώστας Παπακοσμάς

 

Πρώτη του μήνα σήμερα και ο λαός μας .. λέει " ο Φλεβάρης και αν ..φλεβήσει καλοκαίρι θα μυρίσει.." Καλό μήνα αγαπητοί συμπολίτες, γιορτάζουν οι Αμπελουργοί τον προστάτη Άγιο τους τον Άγιο Τρύφωνα, γιορτάζει η ομώνυμη εκκλησία στο Περιγιάλι. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και μια.. φωτογραφία από την Καβάλα έναν Φεβρουάριο του 1962 ..ίσως και πιο πίσω. 

 

Η πλατεία Ελευθερίας με τους λούστρους στην γωνία των οδών Ομονοίας και Δοϊράνης. Τους πλανόδιους φωτογράφους στο μνήμα της μάνας του Μεχμέτ Αλή στη νότια και αριστερά πλευρά της πλατείας. Στα δεξιά το νεόδμητο τότε ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ της Εθνικής Τραπέζης που εκμεταλλεύονταν ο Μεντζελόπουλος. 

 

Η Εμπορική Τράπεζα στο κέντρο και βάθος με τα γραφεία της Νομαρχίας να στεγάζονται σε αυτό το κτίριο. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού είχε ήδη κατασκευάσει το ..περίπτερο του δεξιά της πλατείας στην οδό Κωστή Παλαμά, από όπου τότε διέρχονταν αυτοκίνητα. Στην ίδια οπτική της πλατείας, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του Μοσχίδη όπως και το κτίριο του Αποστολόπουλου, όπου το 1965 γκρεμίσθηκε και έγινε το ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ. Όσο για τα ΤΑΞΙ στο πεζοδρόμιο της Δοϊράνης, οι γνώστες των αυτοκινήτων θα μας γράψουν τις μάρκες των αυτοκινήτων αυτών και τους ιδιοκτήτες τους.. Καλημέρα...