Ποδηλάτες από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, μαζί με τον ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας Cocomat Πολ (Paul) Ευμορφίδη, ξεκινούν στις 3 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Καβάλα, με τα ξύλινα ποδήλατα «Καλημέρα» της  COCOMAT.

 

Οι ποδηλάτες θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο «Κλαδί  Ελιάς» στη Μεσορόπη και το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου θα αρχίσουν το πρόγραμμα της ημέρας με επισκέψεις στη γύρω περιοχή.

 

Στις 3 το μεσημέρι, όσοι από την αποστολή το επιθυμούν, θα βρεθούν στο πάρκινγκ του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων. Εκεί, ποδηλάτες από την αποστολή της Θεσσαλονίκης, 4 ποδηλάτες από τον ποδηλατικό σύλλογο Καβάλας «ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ» και άλλοι εθελοντές από την Καβάλα, θα διανύσουν τη διαδρομή Παρκινγκ Αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων - Άγιος Σίλας – Καβάλα.

 

Η ακριβής διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι: 7ης Μεραρχίας - Αβέρωφ - Ερυθρού Σταυρού- Παραλία - Παράλιο Τείχος -​ Καμάρες -​ Πλατεία Καπνεργάτη. Μαζί τους θα είναι ο Paul Ευμορφίδης.

 

Η ποδηλατάδα αυτή διοργανώνεται από την Δημωφέλεια και γίνεται την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

 

Θα ακολουθήσει ομιλία του Paul στις 7 το απόγευμα στην εκδήλωση «Δημιουργικές Συζητήσεις», στο πλαίσιο της πράξης «Τοπική Δράση για την Εργασιακή Επανένταξη Ευάλωτων Ομάδων στο Ν.Καβάλας».

 

Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση «Δημιουργικές Συζητήσεις» εδώ.

 

Η διαδρομή με τα ξύλινα ποδήλατα θα καταλήξει στην Ξάνθη, όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να περιηγηθούν στο εργοστάσιο της Cocomat και να διανυκτερεύσουν το Σάββατο στο Residence COCO-MAT.