Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου η εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας της ΝΔ (ΔΕΕΠ) για την κοπή της βασιλόπιτας του 2023.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Λούση. Το παρών έδωσαν και πολλοί εμπλεκόμενοι με τις φετινές δημοτικές εκλογές.

 

Υπενθυμίζεται ότι είχε προσκληθεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία δεν ανταποκρίθηκε θετικά, επικαλούμενη φόρτο υποχρεώσεων.

 

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Άμυνας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο κυβερνητικό έργο.

 

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στελέχους της τοπικής ΝΔ Μανώλη Φραντζεσκάκη που έχασε τη σκληρή μάχη με τη λευχαιμία.

 

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ καθώς πρόκειται για τη δεύτερη απώλεια μέσα σε ενάμιση χρόνο, μετά τον επίσης πρόωρο χαμό της αδελφής του Μαρίας Φραντζεσκάκη, πρώην αντιδημάρχου και δημοτικής συμβούλου, από κορωνοϊό.

 

Στη συνέχεια, κατά την κοπή της βασιλόπιτας, το φλουρί κέρδισε ο πρώην υπουργός και σήμερα σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Καλαντζής.