Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις που οι οποίες θα γενικευθούν και θα ενταθούν σταδιακά αλλά και τις χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές κυρίως περιοχές.

 

Για ζωντανή ενημέρωση με όλα τα νέα δεδομένα www.meteokav.gr

 

Κατά το ξημερωμα-πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες και τοπικές ασθενείς βροχές οι οποίες θα μεταφράζονται όπου αυτές εκδηλωθούν σε ασθενείς χιονοπτώσεις άνω των 300-400μ. , τοπικά και πρόσκαιρα πιθανώς και λίγο χαμηλότερα.

 

Έπειτα, από τις 10 π.μ. περίπου και μετά αναμένεται από τα δυτικά και βόρεια του νομού να  αρχίσουν να εκδηλώνονται πιο γενικευμένες ασθενείς βροχές που σταδιακά προς το μεσημέρι θα γενικεύονται στο σύνολο του νομού και θα αποκτούν πιο αξιόλογο χαρακτήρα παράλληλα όμως τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα εκτοπίζονται ψηλότερα σταδιακά  υψηλότερα. Ενδεικτικά, τις μετάμεσημβρινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 750-900μ., όμως στα βορειότερα ορεινότερα τμήματα του νομού άνω των 550-700μ. ( βόρειο τμήμα όρους Λεκάνης, και βορειανατολική μεριά Παγγαίου).

 

 Μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται  πρόσκαιρα και τοπικά έντονες εξάρσεις βροχόπτωσης ενώ τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

 

Έτσι, τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται γενικευμένες βροχοπτώσεις με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα στο σύνολο του νομού, η μεγαλύτερη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα τις ώρες αυτές εντοπίζεται στην Θάσο όπου υπάρχει πιθανότητα και για καταιγίδα. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται πλέον άνω των 950-1100μ. ενώ στα βόρεια ορεινά τμήματα του νομού άνω των 800-900μ. κατά μέσο όρο. Έπειτα, ο καιρός από δυτικά προς τα ανατολικά θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και πριν το ξημέρωμα τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

 

Την Παρασκευή αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι σε περιοχές γύρω από ορεινά και στην Θάσο κατά κανόνα. Οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 900-1100μ. κατά μέσο όρο.

 

Μεγάλα ύψη χιονιού αναμένονται σε ορεινές περιοχές στα βόρεια τμήματα του νομού άνω των 900-1000μ. στην περιοχή μας ενώ από τα ορεινά χωριά του νομού μας που έχουν πιθανότητα για αξιόλογα ύψη χιονιού είναι κυρίως αυτό της Λεκάνης και δευτερευόντως το Βουνοχώρι-Κορυφές, υπάρχει πιθανότητα ακόμα και σε αυτά τα χωριά να το γυρίσει σε χιονόνερο από το απόγευμα και μετά.

 

Τις επόμενες μέρες το χειμερινό μοτίβο θα συνεχιστεί ενώ η θερμοκρασία από την Κυριακή και μετά θα παρουσιάσει εκ νέου σταδιακή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Για περισσότερα www.meteokav.gr

Πηγή: meteokav.gr