Ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως έγινε έλεγχος από την υπηρεσία Πρασίνου για να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την πτώση του πεύκου στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου:

 

“Με αφορμή την αιφνίδια πτώση του πεύκου στην πλατεία Καπνεργάτη, πραγματοποιήθηκε στις 13/1/2023 επιτόπιος έλεγχος από την υπηρεσία μας, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την πτώση του.

 

Διαπιστώθηκε ότι το ριζικό σύστημα του δένδρου ήταν εντελώς επιφανειακό και κατά πολύ μικρότερης ανάπτυξης από την κανονική για την ηλικία του δένδρου (περίπου 60 ετών) , απόρροια της ασφυξίας που προκάλεσαν αφενός το περιορισμένο εδαφικό υπόστρωμα κι αφετέρου η εντονότατη πλακόστρωση γύρω από κορμό αυτού.

 

Βάση μαρτυριών, η πτώση προκλήθηκε άμεσα, κατά την έναρξη της μηχανικής αφαίρεσης των πλακών σχιστόλιθου, του εκτελούμενου έργου ανάπλασης στην περιοχή.

 

Κατά την άποψη μας, βάση της μακροσκοπικής εικόνας του ριζικού του συστήματος, η πτώση του δέντρου, θα μπορούσε να λάβει χώρα ανά πάσα στιγμή, ιδιαιτέρως κατά την επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων.”