Πλατεία καπνεργάτη

Ένα πολύ δυνατό στιγμιότυπο αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του μέλους της Ομάδας Φωτογραφίας "Δέκα" Γιώργου Χάσπαρη την ώρα της απομάκρυνσης του αγάλματος του Καπνεργάτη από την πλατεία το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως έγινε έλεγχος από την υπηρεσία Πρασίνου για να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την πτώση του πεύκου στην πλατεία Καπνεργάτη.

Απομακρύνθηκε από την πλατεία Καπνεργάτη το γλυπτό που είχε φιλοτεχνήσει στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο φημισμένος Δημήτρης Αρμακόλας.

Το σωματείο μας καλεί σε κινητοποίηση γιατί οι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της Ενέργειας που μετατρέπουν το ρεύμα, το φυσικό αέριο,

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την ανάπλαση της περιοχής γύρω από την πλατεία Καπνεργάτη τοποθετήθηκε εξαρχής εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της για την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης αλλά και για τα αποτελέσματά της αναφορικά με την κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα προκαλέσει.

Εναντίον της μετακίνησης του αγάλματος του Καπνεργάτη σε άλλο σημείο από αυτό που είναι σήμερα δηλώνει και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Εριφυλλίδης.

Με μία ανοιχτή επιστολή ο Γιάννης Βύζικας ζητά από τη διοίκηση του Δήμου να αλλάξει την απόφαση και να μην μετακινήσει το ιστορικό άγαλμα του Καπνεργάτη όπως προβλέπει η ανάπλαση της ομώνυμης πλατείας.

Παράταση με ομόφωνη απόφαση στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 έδωσε το δημοτικό  Συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης.

Θα αλλάξει εντελώς η εικόνα του κέντρου της Καβάλας μετά την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, επισυνάπτεται χάρτης με τις οδούς στις οποίες πραγματοποιούνται, αυτό το διάστημα, οι εργασίες κατασκευής του δικτύου και μπορεί να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία σύνδεσης.

Από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει το κυρίως έργο στην πλατεία Καπνεργάτη. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι υπόγειες εργασίες με την τοποθέτηση δικτύων και ακολουθεί η διαμόρφωση της πλατείας.

Αλλάζει θέση το άγαλμα του Καπνεργάτη που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία της Καβάλας από την δεκαετία του '80.

Η οδός Κασσάνδρου έχει σκαφτεί ολόκληρη, ενώ εργασίες γίνονται στην οδό Κύπρου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο που τα οχήματα στρίβουν από την οδό Δαμιανού και να πάρουν τον δρόμο που βγάζει μπροστά στο δημαρχείο.

«Η Καβάλα, αυτή η πόλη των αγώνων έγινε συνώνυμο της εργασιακής εκμε

Με κόσμο και σύνθημα «συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά» εργατικά σωματεία και συνδικάτα της Καβάλας, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της πλατείας Καπνεργάτη

Από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Οι οχλήσεις στο κέντρο της Καβάλας για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη θα διαρκέσουν έναν χρόνο και οι πολίτες θα πρέπει να ε

Την Μεγάλη Δευτέρα (18/4) και την Μεγάλη Τρίτη (19/4) θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Κασσάνδρου, για

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργατικών σωματείων και των συλλογικών φορέων της Καβάλας στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στο

Σε πέντε φάσεις θα γίνει η ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη στην Καβάλα.

«Είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε την έγκριση της μελέτης των κυκλοφοριακών μέτρων. Μέσα στον Μάρτιο θα έχει ξεκινήσει το έργο» δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. 

«Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις. Υπάρχουν δεκάδες καπναποθήκες που είναι κουφάρια.

Πολλά χρόνια θα πάρουν τα σκαψίματα για το φυσικό αέριο στην Καβάλα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Γιάννη Ιακωβίδη

Δόθηκε η εντολή εκκίνησης των εργασιών του έργου «Ανάπλαση και Επέκταση Δικτύου Πεζοδρόμων στην περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη», με την υπογραφή της Σύμβασης από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, και εκπρόσωπο της εργολαβικής εταιρείας ΕΔΕΚΑΤ ΑΕ. Το έργο έχει συμβατικό προϋπολογισμό 1.878.542 ευρώ και χρόνο περαίωσης τους 18 μήνες.
 

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς αρχίζει το έργο της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17/11 απευθύνουν τα Εργατικά Σωματεία της Καβάλας. 

 

Σελίδες