Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες-μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικές τιμές και τους πρόσκαιρα ισχυρούς νοτιάδες στην Θάσο.

 

Αναλυτικότερα, πολύ αργά την νύχτα-ξημέρωμα της Τρίτης θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση στο δυτικό κομμάτι του νομού, στα ορεινά και γύρω από αυτά. Στις υπόλοιπες περιοχές μικρότερη πιθανότητα.

 

Στην συνέχεια, από τις πρώτες πρωινές ώρες εώς και τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχής που σταδιακά θα επηρεάσει το σύνολο του νομού από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Οι βροχές κατά περιόδους και τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα, μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο σε περιοχές που γειτνιάζουν με ορεινούς όγκους και στην Θάσο.

 

Έπειτα, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση , πολύ τοπικά ασθενείς βροχές ίσως συνεχίσουν να εκδηλώνονται γύρω από τα ορεινά. Τις βραδινές ώρες οι βροχές να γενικευθούν για λίγο ξανά στην Θάσο και στο ανατολικο κομμάτι του νομού, μικρή πιθανότητα στα υπόλοια.

 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις και θα εκδηλώνονται κατά περίοδους τοπικές πρόσκαιρες βροχές. Λεπτομέρειες για τις ώρες εκδήλωσης φαινομένων την Τετάρτη-Πέμπτη θα δίνονται στο www.meteokav.gr .

 

H θερμοκρασία αύριο θα παρουσιάσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Την Τετάρτη-Πέμπτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περεταίρω πτώση τόσο ως προς τις ελάχιστες όσο κι ως προς τις μέγιστες φτάνοντας φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

 

Οι άνεμοι μέσα στην νύχτα θα στραφούν σε νότιες διευθύνσεις. Έτσι, νωρίς το πρωί θα πνέουν άνεμοι 5-7 μποφόρ στην Θάσο, 3-5 μποφόρ στα παράκτια-ορεινά και ασθενείς στα ηπειρωτικά πεδινά. Έπειτα μέσα στην μέρα οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βορειάδες και θα εξασθενήσουν, θα παραμείνουν ασθενείς και βόρειοι την Τετάρτη-Πέμπτη.

 

Χιονοπτώσες θα εκδηλωθούν την Τρίτη σε πολύ μεγάλα υψόμετρα στο Παγγαίο (άνω των 1700-1800μ.). Ενώ, την Τετάρτη-Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων άνω των 1000-1200μ. ( ίσως πολύ τοπικά και πρόσκαιρα και λίγο χαμηλότερα θα δοθούν λεπτομέρειες στο www.meteokav.gr ).

 

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε νεότερο στο www.meteokav.gr .

Πηγή: meteokav.gr