Με έναν υπάλληλο εσωτερικής εκμετάλλευσης θα ενισχυθούν τα ΕΛΤΑ Λιμένα και με έναν υπάλληλο διανομέα τα ΕΛΤΑ Λιμεναρίων.

 

Για τις υπόλοιπες περιοχές δεν έχουν ανακοινωθεί, μέχρι τώρα, άλλες προσλήψεις, πέρα από την Διεύθυνση Δικτύου Μακεδονίας-Θράκης η οποία ενισχύεται με 6 διανομείς και 12 εσωτερικούς υπαλλήλους. Ενδεχομένως, ορισμένοι από αυτούς να εργαστούν σε καταστήματα ΕΛΤΑ ή περιοχές του νομού Καβάλας.

 

Συνολικά, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα καλύψουν τις τρέχουσες «πρόσκαιρες ανάγκες» τους με 108 εποχιακούς υπαλλήλους σε όλη τη χώρα. Οι πρώτες 97 έλαβαν έγκριση από τον ΑΣΕΠ, εκ των οποίων οι 48 θα είναι διανομείς και οι 49 εσωτερικοί.  

 

Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναμείνουν για την δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης.

 

Το σύνολο των νέων υπαλλήλων θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι επιτυχόντες θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών.

 

Αυτές οι «πρόσκαιρες ανάγκες» είναι η φράση με την οποία τα ΕΛΤΑ «βαφτίζουν» την απασχόληση ανθρώπων σε καίριες θέσεις. Δίχως αυτές τις προσλήψεις είναι αδύνατη η λειτουργία των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα. Τα 6μηνα σήμερα ή τα 8μηνα άλλες φορές, είναι αυτά που καλύπτουν βασικότατες ανάγκες.

 

Οι ελλείψεις προσωπικού στα καταστήματα των ΕΛΤΑ στη Θάσο είναι πολύ μεγάλες κι έχουν παγιωθεί τα τελευταία χρόνια. Μετά την αποχώρηση του προϊσταμένου από τα ΕΛΤΑ Λιμένα, λόγω μετάθεσης, και μετά την προσωρινή τοποθέτηση νέας προϊσταμένου, σε λίγο καιρό το ταχυδρομικό κατάστημα της πρωτεύουσας της Θάσου θα μείνει «ακέφαλο» ενώ το εναπομείναν προσωπικό μετά βίας μπορεί να καλύψει την περιοχή.