Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι στην περιοχή Unirii. Στο λεωφορείο επέβαιναν 47 άτομα με ελληνική υπηκοότητα, ενημέρωσαν οι αρχές.

 

Περισσότερα από 20 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 4 βαριά. Καταγράφεται επισήμως ένας νεκρός αλλά υπάρχουν φόβοι και για δεύτερο άτομο που έχει τραυματιστεί πολύ βαριά. 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, το λεωφορείο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και πιθανότατα ο οδηγός δεν είδε τα προειδοποιητικά σήματα για το ανώτατο ύψος για το οποίο επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων.  

 

Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι το λεωφορείο παρέσυρε τον μεταλλικό περιοριστή ύψους ο οποίος αποκολλήθηκε από το έδαφος. 

 

Το όχημα υπέστη πλήγμα στην οροφή του και οι ίδιες πηγές ανέφεραν αρχικώς ότι 4 άτομα ήταν εγκλωβισμένα, εκ των οποίων 2 άνδρες και 2 γυναίκες. Από τα άτομα αυτά, τα δύο είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και εκφράζονταν φόβοι για τη ζωή τους. 

 

Ο θάνατος του ενός έχει ήδη επιβεβαιωθεί. 

 

Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν στα κοντινά νοσοκομεία, Universitar και Floreasca.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας επιβάτης πέθανε από καρδιακή ανακοπή, συνεπεία του τροχαίου παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 55-60 ετών. 

 

Ο δεύτερος που ήταν σοβαρά τραυματίας έχει διασωληνωθεί. Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες που φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ή σοβαρά τραύματα στη σπονδυλική στήλη.  Στο σημείο έχουν σπεύσει συνολικά 10 ασθενοφόρα και μεγάλη δύναμη σωστικών συνεργείων. 

 

Όσοι δεν τραυματίστηκαν, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Οι τοπικές αρχές έστειλαν διερμηνείς στα νοσοκομεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τραυματίες και να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις. Πολλοί υπέστησαν κρίσεις πανικού.

 

Έως τις 15:00 δεν είχε γίνει γνωστό από που προερχόταν το ελληνικό λεωφορείο, το οποίο πάντως φέρει πινακίδες κυκλοφορίας από την περιοχή του Βόλου.

 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ενώ λέγεται ότι την συγκεκριμένη διαδρομή που ακολούθησε, την είχε προτείνει η εφαρμογή Google Maps που προφανώς δεν ήταν ενημερωμένη για τους περιορισμούς. 

 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα, ενδεχομένως λόγω ελλιπούς ή κακής σήμανσης.

 

Η τελευταία ενημέρωση από τις τοπικές αρχές αναφέρει ότι οι τραυματίες μοιράστηκαν στα εξής νοσοκομεία του Βουκουρεστίου: 

 

4 άτομα στο Floreasca

 

6 ενήλικες και 2 παιδιά στο Bagdasar Arseni

 

9 άτομα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο 

 

2 στον «Άγιο Ιωάννη»

 

και 2 στο στρατιωτικό νοσοκομείο.