Ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία φέρνει στην δημοσιότητα η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Θάσο.

 

Όπως αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης έχουν γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από κατοίκους της Παναγίας ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται υπερπληθυσμός των τρωκτικών στην περιοχή.

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει τα εξής:

 

Στον συνδυασμό μας έχουν φτάσει διαμαρτυρίες των συνδημοτών μας από τον διατηρητέο οικισμό της Παναγίας, σχετικά με ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σε τακτά διαστήματα τα τελευταία χρόνια.

 

Αυτό του υπερπληθυσμού των τρωκτικών μέσα στον οικιστικό ιστό. Με δεδομένο δε ότι τα περισσότερα οικήματα είναι παλαιά πετρόκτιστα, με ξύλινα κουφώματα, δάπεδα και σκεπές, αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

Σύμφωνα με την εκτίμησή μας το πρόβλημα δημιουργείται από τον μη τακτικό καθαρισμό των φρεατίων αλλά και από την ύπαρξη πολλών εγκαταλελειμμένων και μισογκρεμισμένων κτισμάτων μέσα στο χωριό, τα οποία λειτουργούν ως εκτροφεία και σημεία αναπαραγωγής των τρωκτικών.

 

Τα λαϊκά νοικοκυριά και οι οικογένειες πρέπει να προστατευτούν. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να έρθει άμεσα σε επαφή με την Υγειονομική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας ζητώντας να υπάρχουν συχνές δράσεις μυοκτονίας στους χώρους αυτούς.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Νίκος Χρυσάφης, Χαρίκλεια Κυριατζίδου, Λάμπρος Λαμπρινίδης.