Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

 

Καβάλα

 

12:00 Γραφείο του Συλλόγου της Πανηπειρωτικής Ένωσης του Νομού Καβάλας (Δαρδανελίων – περιοχή Αγ. Νικολάου Καβάλας).

 

Αναβίωση του εθίμου της Ηπείρου «τα σπάργανα του Χριστού». Τηγανίτες ψημένες πάνω σε πυρωμένη πέτρα, όπου οι Ηπειρώτισσες ετοίμαζαν την παραμονή των Χριστουγέννων.

 

 

13:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Μουσικών Συνόλων του ΔΩΚ. Τραγούδια με μήνυμα από την YOUNG POWER ORCHESTRA την οποία διευθύνει ο καθηγητής κρουστών Κρίστοφερ Μπάκα και την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του ΔΩΚ υπό την διεύθυνση της Μαριάννας Κεσόγλου. Η Ορχήστρα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής υπό την επιμέλεια του καθηγητή του ΔΩΚ Μανώλη Παργεντάκη παρουσιάζει παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η Ακορντεονάτα υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Παύλου Ξανθόπουλου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με γνωστές επιτυχίες του διεθνούς ρεπερτορίου.

 

 

18:30 Κεντρικοί δρόμοι της περιοχής Χωράφας Καβάλας.

 

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χωράφας.

 

 

19:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 

Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικων ποντιακών εδεσμάτων με σκοπό την γνωριμία του κόσμου με την ποντιακή κουζίνα από τον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας.

 

Δράμα, Ονειρούπολη

 

11:00 Κεντρική Σκηνή.

 

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μαυροβάτου και Νέας Σεβάστειας σε συνεργασία με τους μαθητές του 26ου Νηπιαγωγείου Δράμας.

 

 

18:00 Κεντρική Σκηνή. 

 

Οι λιλιπούτειοι και νεαροί αθλητές του του αθλητικού συλλόγου TaeKwonDoΔράμας «Μίδας» παρουσιάζουν επίδειξη της πολεμικής τέχνης καθώς και του ολυμπιακού αθλήματος του TaeKwonDo.

 

18:00 Σπιτάκι Παραμυθιού.

 

Ώρα για παραμύθι και παιχνίδι. Μία διαδραστική Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Η μαμά Αλφαβήτα και τα γραμματοπαιδάκια της» των εκδόσεων Βεργίνα.

 

19:00 Κεντρική Σκηνή.

 

Ο Ποντιακός Σύλλογος Κρυονερίου Καβάλας «Ο Ακρίτας» χορεύει χορούς του Πόντου στο ρυθμό που δίνει η λίρα και το νταούλι.