Σκληρές αιχμές σε βάρος της εργοδοσίας στα λιπάσματα αφήνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θάνατο ενός εργάτη στη διάρκεια της βάρδιάς του. 

 

Η βουλευτής χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «αποτέλεσμα σήψης» στο εργοστάσιο και κάνει λόγο για αδιαφορία στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας. 

 

Συνδέει μάλιστα το περιστατικό με την έλλειψη μόνιμων και έμπειρων υπαλλήλων, μετά την απόλυση του συνόλου του προσωπικού που διέθετε σχετική εμπειρία. 

 

Υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχει «έλλειμμα ουσιαστικών ελέγχων» στη βιομηχανία. 

 

Αναλυτικά η δήλωσή της:

 

Το σημερινό εργατικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στη Ν. Καρβάλη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης. 

 

Ο αδόκητος χαμός ενός 30χρονου είναι αποτέλεσμα της σήψης στην οποία έχει περιέλθει το εργοστάσιο λόγω της συστημικής αδιαφορίας για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας από τη διοίκηση. 

 

Όπως έχω τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, οι μεθοδεύσεις με τις ομαδικές απολύσεις έμπειρου προσωπικού, η αδιαφορία της εργοδοσίας Λαυρεντιάδη για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου, η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης είναι οι παράγοντες που οδήγησαν στο θλιβερό συμβάν. 

 

Το εργοστάσιο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και των κανόνων ασφαλείας μιας βαριάς βιομηχανίας, λειτουργεί χωρίς μόνιμο προσωπικό, σε άθλιες συνθήκες εργασίας, ασυντήρητες εγκαταστάσεις, κλίμα ανασφάλειας, έλλειμμα ουσιαστικών ελέγχων, εργοδοτική αυθαιρεσία, κυβερνητική αδιαφορία κτλ.

 

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους του 30χρονου εργαζόμενου.