Το σχολείο μας στο πλαίσιο των διαφόρων δράσεων κοινωνικής ωφέλειας και εθελοντισμού οργάνωσε για ακόμη μία φορά τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων ώστε οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν το αίσθημα της κοινωνικής συνείδησης.

 

 

Από τα μέσα Νοεμβρίου 2022, με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων, μαθητές από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας με πολλή αγάπη και ιδιαίτερη προθυμία ανταποκρίθηκαν σε αυτή την έκκληση ζωτικής σημασίας αναδεικνύοντας την αξία του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

 

 

Η ενεργοποίηση όλης της σχολικής μας κοινότητας και η προσφορά στέφθηκαν φέτος, με επιτυχία, χάρη στην μεγάλη ανταπόκριση και ευαισθησία τόσο των μαθητών μας όσο και των γονέων τους φανερώνοντας έμπρακτα ότι η ανθρωπιά παραμένει στον κόσμο μας, που μπορεί να γίνει καλύτερος όταν ενεργοποιούμαστε και ενώνουμε τις δυνάμεις όλοι μαζί. Αποτελεί παράδειγμα θετικών συμπεριφορών για τα παιδιά μας και απόδειξη ότι υπάρχει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

 

 

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκαν τα γραφεία του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και παρέδωσαν με μεγάλη χαρά, μέρος από τα συγκεντρωθέντα είδη στους υπευθύνους. Αυτοί ευχαρίστησαν τους μαθητές για την προσφορά τους σε συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα σε άλλα παιδιά που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

 

 

Τα υπόλοιπα από τα συγκεντρωθέντα είδη δόθηκαν για τη στήριξη οικογενειών μαθητών του σχολείου μας.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό. Υλοποιήθηκε έτσι μια πράξη αγάπης και ευγένειας που διδάσκει στα παιδιά μας, όχι με θεωρητικές νουθεσίες, αλλά έμπρακτα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική προσφορά και φυσικά το μήνυμα των Χριστουγέννων.

 

 

(δελτίο Τύπου)