Εθελοντισμός

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βύρωνα Καβάλας "Η Μεταμόρφωση", έδειξε τις τελευταίες ημέρες το δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) φέτος στις 14 Ιουνίου γιορτάζει 20 χρόνια Παγκόσμιας ημέρας εθελοντή Αιμοδότη και ευχαριστεί όλους όσους δίνουν ζωή με το αίμα τους.

Η Aστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία χορού Step Up Kavala με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜΘ, σας προσκαλούνε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που ήρθε για να γίνει θεσμός και είναι αφιερωμένη στην ζωή!

Τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής και του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας και οι κάτοικοι της περιοχής, καθάρισαν το δασάκι της Παναγούδας, μαζεύοντας τα απορρίμματα και απομακρύνοντας κλαδιά, χόρτα και φερτές ύλες.

H Energean, στο πνεύμα των ημερών της Ανάστασης και του Πάσχα, στηρίζει για μια ακόμη χρονιά τους συμπολίτες της που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια στην κοινότητα της Νέας Καρβάλης Καβάλας, η οποία είναι και η πλησιέστερη κοινότητα στις χερσαίες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

100 δωροεπιτεγές για αγορά τροφίμων σε οικογένειες που το είχαν ανάγκη μοίρασε η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ενόψει του Πάσχα.

Μια ακόμη δράση προαγωγής της υγείας πραγματοποίησαν οι εθελοντές του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου Καβάλας.

Την Τρίτη 26 Μαρτίου οι μαθητές του 15ου δημοτικού σχολείου Καβάλας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, συμμετείχαν σε δράση με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εθελοντισμό.

Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο έκαναν εθελοντές του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου Καβάλας, στα άτομα που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ - ΜΕΑ Δ. Καβάλας.

«Εθελοντισμός: Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον»,  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου “Ο Τόπος της Ζωής μας”, θα διοργανώσει μια εκδήλωση με σκοπό να αναδείξει την αξία του εθελοντισμού. Η εκδήλωση θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, την Τρίτη (05/12), στις 18:00 το απόγευμα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου “Ο Τόπος της Ζωής μας”, θα διοργανώσει μια εκδήλωση με σκοπό να αναδείξει την αξία του εθελοντισμού. Η εκδήλωση θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, την Τρίτη (05/12), στις 18:00 το απόγευμα.

Το πάρκο στην παραλία Νέας Καρβάλης και το πλαστικό γήπεδο 5×5 γέμισε με αθλητές των ακαδημιών του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης, οι οποίοι προχώρησαν σε καθαρισμό του χώρου στηρίζοντας έτσι εθελοντικές εκστρατείες καθαριότητας.

Περισσότερα από 100 άτομα παραβρέθηκαν στην Εκπαιδευτική περιβαλλοντική εκδρομή στην περιοχή Κρυονεράκια στο Ζυγός Καβάλας με θέμα "Φθινόπωρο- Γνωρίζω το περιβάλλον μου".

Το πρωί του Σαββάτου (20/05), δέκα εθελοντές έβαψαν πέντε στάσεις λεωφορείων από το Κοράλλι έως το τέλος του Παληού προς την Ηρακλείτσα. 

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας στο Φουαγιέ Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» Π.Ε. Καβάλας.

Μαθητές θα καθαρίσουν την παραλία της Ραψάνης στην Καβάλα, ενώ θα υπάρξει και παιχνίδι θησαυρού για τους μικρούς εθελοντές.

Δειγματοληψία σιέλου για όποιον επιθυμεί να γίνει δότης μυελού οστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στην Ελευθερούπολη.

Στο κέντρο της Καβάλας η εκδήλωση «Μάθε πώς να χαρίσεις Ζωή vol.2» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας επισκέφθηκαν οι μαθητές του 11ου Δημοτικού σχολείου Καβάλας.

Τον καθαρισμό μονοπατιού στον Θεολόγου και την τοποθέτηση πινακίδωνανέλαβε η ομάδα εθελοντών της Θάσου.

Μια προσφορά προς τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας πραγματοποίησε η κ. Δέσποινα Μαυρίκου

Ιατροφαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει ο Δήμος Θάσου για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Το σχολείο μας στο πλαίσιο των διαφόρων δράσεων κοινωνικής ωφέλειας και εθελοντισμού οργάνωσε για ακόμη μία φορά τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου 2022, καθάρισαν ένα τμήμα της χερσονήσου της Παναγίας, μαζεύοντας απορρίμματα από διάφορα σημεία, καθώς και από τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο παραλιακό μέτωπο!

Ο γνωστός ζωγράφος, Γιάννης Κανίογλου, με συμπαραστάτες τους μαθητές και τους γονείς του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, ζωγράφισαν τους μέχρι πρότινος άχρωμους και ψυχρούς τοίχους της εν λόγω εκπαιδευτικής μονάδας, αλλάζοντας άρδην την εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί τους!

Σελίδες