Για την αλλαγή του καιρού που έρχεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (10-11/12) με την Κυριακή να χρειάζεται μεγάλη προσοχή προειδοποίησε Σάκης Αρναούτογλου.

 

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα δυτικά, ωστόσο οι βροχές θα συνοδεύονται και από ανέμους που κατά τόπους στο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 9 Μποφόρ (!) ενώ και στα ηπειρωτικά οι ριπές των νοτιάδων μπορεί να είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-12-2022

 

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα βορειοδυτικά οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

 

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12-2022

 

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στα δυτικά είναι πιθανό είναι κατά τόπους ισχυρά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8-9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-12-2022

 

Στην ανατολική κυρίως νησιωτική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.