Η Κική Δημοσθενίδου τόλμησε να βγάλει την…τέχνη της από την οικογενειακή κουζίνα, φτιάχνοντας το δικό της εργαστήριο με μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού

 

Είχε μετατρέψει την κουζίνα της σε πραγματικό εργαστήριο παρασκευής μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού, με τις γεύσεις της να κερδίζουν όχι μόνο την οικογένειά της, αλλά και φίλους και γνωστούς της, που την ενθάρρυναν να μοιραστεί τα γευστικά της μυστικά και με τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Κάπως έτσι η Κική Δημοσθενίδου από το Κοκκινόχωμα Καβάλας τόλμησε να δημιουργήσει το δικό της εργαστήριο χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων, το ΘΡΕ-ΜΗΛΟΝ, ξεκινώντας με μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού και συνεχίζοντας με αποξηραμένα φρούτα και μείγματα ροφημάτων με βάση τα φρούτα και τα βότανα.

 

Οι πρώτες της ύλες, η πλούσια παραγωγή φρούτων από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, είναι το μυστικό της για όλες τις συνταγές. Κάθε εποχή άλλωστε αξιοποιεί τα φρούτα που είναι διαθέσιμα και στα καλύτερά τους, για να δημιουργήσει τα προϊόντα της.

 

Από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και κυδώνι μέχρι μαρμελάδες με μήλο και ακτινίδιο, οι συνδυασμοί είναι διαφορετικοί κάθε φορά.

 

Με τη λιγότερη δυνατή ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, η Κική Δημοσθενίδου προσπαθεί να μεταφέρει στο καταναλωτικό κοινό τη γλυκιά αίσθηση της… μαμαδίσιας φροντίδας. Στα επόμενα σχέδιά της είναι και μια σειρά προϊόντων χωρίς ζάχαρη, για την οποία πειραματίζεται αυτή την περίοδο.

 

Τα πάντα στο μικρό της εργαστήριο, από την επεξεργασία των φρούτων και την παρασκευή των προϊόντων μέχρι την τυποποίηση και τη διάθεσή τους, περνάνε από τα χέρια της, ενώ έχει την υποστήριξη του συζύγου της, όταν χρειαστεί.

 

Δείτε εδώ τη συνέχεια