Συνεχίζει την πορεία της στην αυτοδιοίκηση η Συμπαράταξη Πολιτών και δεν διαλύεται όπως ακουγόταν το τελευταίο διάστημα μετά την απόφαση του Άρη Βέρρου να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και να αποχωρήσει από τον συνδυασμό.

 

Αυτό δήλωσε στον KavalaNews 102,8 ο νέος επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Κώστας Μορφίδης.

 

Στόχος είπε είναι η παράταξη να συνεχίσει να υπάρχει και να παρεμβαίνει στα δημοτικά δρώμενα.

 

«Τέθηκα ως επικεφαλής με στόχο να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε συζητήσεις με άλλα σχήματα για πλατιές συναινέσεις και συμπράξεις. Τώρα υπάρχει περιθώριο για συνεργασίες. Το 2019 δεν υπήρχε , ήταν πολύ δύσκολες οι συζητήσεις. Αυτή τη φορά υπάρχει θέληση για συζήτηση κι ελπίζω αυτό να ευοδωθεί.

 

Θα μιλήσουμε με όσους περισσότερους ανθρώπους και φορείς μπορούμε. Θα μιλήσουμε με αυτούς που δηλώνουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης ενώ θα τεθούν και τοπικά θέματα ως προαπαιτούμενα για να υπάρξει κοινή πορεία», είπε ο κ. Μορφίδης.

 

Τόνισε επίσης ότι η κουβέντα θα ξεκινήσει πριν από τις βουλευτικές εκλογές ώστε όποιο σχήμα επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη Συμπαράταξη Πολιτών να έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί στην πορεία προς τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.

 

«Ξεκινάμε άμεσα από τώρα με όσους περισσότερους ανθρώπους και φορείς μπορούμε για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε συγκλήσεις και συνεργασίες», είπε.

 

Σε ερώτηση για τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα γίνουν την άνοιξη. Η ειδησεογραφία και όλα αυτά που ακούγονται δεν αφήνουν το περιθώριο να πιστεύει κανείς ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν νωρίτερα», είπε ο κ. Μορφίδης.