«Η Καβάλα πρέπει να αποκτήσει το δικό της ύφος την περίοδο των Χριστουγέννων και να μπει στο κάδρο των Χριστουγεννιάτικων προορισμών όπως άλλες περιοχές της χώρας», είπε στον KavalaNews 102,8 ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης.

 

Όπως τόνισε συγκεκριμένα, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να τονωθεί η αγορά και υποστήριξε πως ο Εμπορικός Σύλλογος έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. «Τα Χριστούγεννα είναι μια πάρα πολύ σημαντική υπόθεση και το βλέπουμε σε Τρίκαλα και Δράμα για να το αφήνουμε και να ασχολούμαστε με αυτό τις τελευταίες 30 ημέρες. Χρειάζεται η δημιουργία μιας επιτροπής η οποία θα ασχολείται με τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο».

 

Όπως γίνεται, είπε, στο καρναβάλι της Ξάνθης που από την επομένη ξεκινούν και ασχολούνται με τις εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει για με τα Χριστούγεννα.

 

Ερωτηθείς για τις δράσεις που προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα στην πόλη της Καβάλας ο κ. Κελγιώργης τόνισε: «Στην Καβάλα θα γίνουνε δράσεις, θα γίνουν διάφορες συναυλίες και δρώμενα σε πεζόδρομους για να ζωντανέψει η πόλη. Όμως αυτές οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτερα για να μαζευτεί κόσμος, να έρθουν οι τουρίστες, να δώσουμε επιτέλους κι εμείς ένα ύφος στην πόλη μας προκειμένου να μπει και η Καβάλα στο κάδρο των Χριστουγεννιάτικων προορισμών.

 

Αν δεν γίνει αυτό, δυστυχώς θα είμαστε στην ίδια μέτρια κατάσταση που βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι δεν γίνεται όπως θα έπρεπε. Δεν θέλουμε να μηδενίσουμε τα όσα γίνονται αλλά όχι αυτά που θα μας καταστήσουν Χριστουγεννιάτικο προορισμό από όλη την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει καταθέσει προτάσεις όπως ο στολισμός της βιτρίνας και ο διαγωνισμός. Ιδέες υπάρχουν αλλά πρέπει να υπάρξει και χρόνος για να υλοποιηθούν.

 

Θα πρέπει να απευθυνθούμε στους ειδικούς που γνωρίζουν, που διοργανώνουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσουμε το δικό μας ύφος».

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Γιάννη Κελγιώργη