Τις θέσεις για τα θέματα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία υπογραμμίζει ότι πρέπει να καταργηθούν τα ανταποδοτικά κάθε είδους.

 

Ανακοίνωση:

 

Πλήθος θεμάτων από τον αντιλαϊκό μπαχτσέ περιλαμβάνει η πρόσκληση της συνεδρίασης της Τρίτης. 

 

Από ανταποδοτικά τέλη φόρους και χαράτσια κάθε είδους, τελών χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων, μέχρι το τεχνικό πρόγραμμα, όλα μαζί

σε μία συνεδρίαση όπου θα κυριαρχήσει η άσφαιρη αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και “αντιπολίτευσης”, που ενώ συμφωνούν με τη στρατηγική αντιλαϊκή κατεύθυνση του δήμου Α.Ε. ερίζουν για τα δευτερεύοντα.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ: διεκδικούμε τη συνολική κατάργηση τους, με χρηματοδότηση των Υπηρεσιών αυτών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, χωρίς επιπλέον

επιβάρυνση των δημοτών, χωρίς δηλαδή να γίνεται δεύτερη και τρίτη φορολόγησή τους. 

 

Η μόνη συζήτηση που κάνουμε, μέχρι ο λαός με τον αγώνα του να επιβάλλει την κατάργησή τους, είναι η δραστική μείωση των ανταποδοτικών.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνεχίζουν να φορτώνουν την Τοπική Διοίκηση με αρμοδιότητες, χωρίς τους αναγκαίους πόρους. Στην ευθύνη των Δήμων βρίσκονται κρίσιμοι

τομείς, όπως τα έργα θωράκισης της ζωής και της περιουσίας του λαού, η αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική προστασία, η συντήρηση των σχολικών μονάδων, η καθαριότητα των σχολείων, η Βοήθεια στο Σπίτι, η λειτουργία των αθλητικών και των πολιτιστικών υποδομών και δραστηριοτήτων, καθώς και μία ακόμα σειρά τομείς, όπως είναι η ναυαγοσωστική κάλυψη, η φροντίδα των αδέσποτων ζώων κτλ.

 

Στόχος κάθε φορά των Κυβερνήσεων είναι να απορροφούν οι δήμοι τους κραδασμούς που προκαλεί στην κοινωνία η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται.

 

Τη στιγμή που μέσω της φορολογίας, το κράτος συγκεντρώνει τα δημόσια έσοδα (φόρος φυσικών προσώπων, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ειδικοί φόροι σε βενζίνη, πετρέλαιο, τσιγάρα, ποτά κτλ),

αρνείται να δώσει στους Δήμους ακόμα και τη θεσμοθετημένη με το Ν. 352/2010 (Καλλικράτης), χρηματοδότηση μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), για να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους.

 

Οι δήμοι όπως και ο δικός μας κινδυνεύουν οικονομικά από την εκτίναξη των τιμών ενέργειας, που με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, θα αυξήσει κατά 40% το κόστος των λειτουργιών τους.