Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωση Αποβλήτων 2022 - Συλλογή ενδυμάτων και υποδημάτων στην πλατεία Ελευθερίας      

 

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης, παρουσία του συμβούλου του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων υλικών, Κώστα Κητή και των εκπροσώπων της Followgreen και της East West Greece, Παναγιώτη Λεβέντη και Αγάπης Ορφανίδου αντίστοιχα, παρουσίασε τη δράση Συλλογής, Διαλογής στην Πηγή και Επίδειξης τρόπων επαναχρησιμοποίησης ρούχων και υποδημάτων, η οποία πραγματοποιείται το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2022, στην πλατεία Ελευθερίας.

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

 

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης

"Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Παραγωγής Αποβλήτων, προκειμένου να γίνουν γνωστοί, κυρίως στα νέα παιδιά, οι τρόποι σωστής ανακύκλωσης και διαχείρισης ρούχων και υποδημάτων".

 

 

 

Σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων υλικών, Κώστας Κητής

 

 

"Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες, με αφορμή τη σημερινή δράση του Δήμου Καβάλας. Τόσο στην πόλη, όσο και στις κοινότητες, υπάρχει ένα ανεπτυγμένο δίκτυο κάδων συλλογής χρησιμοποιημένων ρούχων, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε για την ανακύκλωση ή η προώθηση τους στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη".

 

 

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Followgreen, Παναγιώτης Λεβέντης

"Η συλλογή των ρούχων και των υποδημάτων συνδέεται με τη δράση του Σχολικού Μαραθωνίου του Δήμου Καβάλας και της Followgreen για την ανακύκλωση, καθώς και με την προσπάθεια στήριξης των ευπαθών ομάδων. Πρέπει η ανακύκλωση να γίνει βίωμα και συνήθεια σε όλους μας, να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας".

 

 

 

Εκπρόσωπος της East West Greece, Αγάπη Ορφανίδου

"Στόχος μας είναι να δείξουμε σε μικρούς και μεγάλους πως ανακυκλώνουμε και διαχειριζόμαστε τα παλιά ρούχα και τα υποδήματα. Αν καταφέρουμε να περάσουμε το μήνυμα της ορθής αξιοποίησης των παλιών αντικειμένων στα παιδιά, θα κερδίσουμε το στοίχημα της Ανακύκλωσης. Το παιδί είναι η βάση για την εξάπλωση αυτής της φιλοσοφίας".