Τρεις ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές συναυλίες παρουσιάζει το χειμερινό «παρακλάδι» του Φεστιβάλ Cosmopolis, το CosmoClassical που διανύει το δεύτερο κατά σειρά παρασκευσαββατοκύριακό του από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου.

 

Όλες οι συναυλίες παρουσιάζονται στη Μεγάλη Λέσχη (παλιά δημοτική βιβλιοθήκη) με ώρα έναρξης 9 το βράδυ.

 

Γενική είσοδος 8€ και μαθητικό εισιτήριο 2€.

 

Ο KavalaNews 102,8 προσφέρει στους ακροατές του δύο προσκλήσεις για κάθε συναυλία!  

 

Δηλώστε συμμετοχή με γραπτό μήνυμα στο 693-900-1000 (SMS, WhatsApp, Viber).

 

 

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11 

PerHarps

 

Ενα τελείως πρωτότυπο και διαφορετικό μουσικό σύνολο, που αποτελείται από άρπες, σε ένα ρεπερτόριο τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσειΑπαρτίζεται από αρπίστριες κυρίως της Θεσσαλονίκης.

 

Εναλλακτικές τεχνικές, συνοδεία κρουστών, μεταγραφές αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις της Κατερίνας Κίτσου σε ύφος έθνικ- μίνιμαλ, το ρεπερτόριό τους περνάει από τη μουσική της μπαρόκ εποχής, ιρλανδική, ελληνική και διαφόρων χωρών παραδοσιακή μουσική, όπως και μουσική κινηματογράφου, αλλά και ποπ.

 

 ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11 

Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ

 

Η Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS, 12 εξαίρετοι μουσικοί μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημοσθένη Φωτιάδη.

 

Παρουσιάζουν ενδιαφέροντα προγράμματα πρωτότυπων έργων αλλά και έργων σε μεταγραφή για το συγκεκριμένο ορχηστρικό σύνολο ενώ συνεργάζεται συχνά με διακεκριμένους μουσικούς ως σολίστ, διευρύνοντας το ρεπερτόριο της με διάφορα είδη μουσικής.

 

Στην Καβάλα συνεργάζονται με τον καβαλιώτη δεξιοτέχνη Άλκη Ζοπόγλου που θα παίξει κανονάκι ενώ θα παρουσιαστούν και συνθέσεις του σε πρώτη εκτέλεση.

 

Η συναυλία περιλαμβάνει έργα συνθετών που έχουν ως βασική επιρροή τους την Ελληνική μουσική παράδοση: τους εμβληματικούς ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, την αριστουργηματική Δωδεκανησιακή Σουίτα του Γιάννη Κωνσταντινίδη καθώς και τους Θρακιώτικους χορούς του Κομοτηναίου συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11

Flexibilities

ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ 3 ΑΙΩΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ 3 ΟΡΓΑΝΑ

 

Ένα τσέλο, ένα πιάνο κι ένα ακορντεόν σ’ ένα μουσικό ταξίδι απ’ το χθες, στο σήμερα. Απ’ τον Bach, τον Mozart, τον Σοπέν, στον Freddie Mercury, τους Beatles και τον Piazzolla ως τους μεγάλους κινηματογραφικούς συνθέτες του 20ου αιώνα, τον Χατζιδάκι όπως επίσης και σε πρωτότυπες συνθέσεις.

 

Οι Tales from the Box με το Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν και την Στέλλα Τέµπρελη στο τσέλο συναντούν τον πιανίστα Boban Mirkovski σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δείξει πόσο “σημερινά” κι επίκαιρα μπορούν να είναι τα κλασικά μουσικά έργα.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΕΔΩ