Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός και στο νομό Καβάλας τις επόμενες ημέρες.  Κύρια χαρακτηριστικά οι τοπικές βροχές που σταδιακά θα γενικευθούν και οι άνεμοι που θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις.

 

Αναλυτικότερα, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές-μπόρες στα ορεινά τμήματα του νομού (ιδίως στον ορεινό όγκο Λεκάνης-Βουνοχωρίου και στην βορειανατολική πλευρά του Παγγαίου) και δευτερευόντως στα βόρεια πεδινά τμήματα του νομού και σε πεδινές περιοχές που γειτνιάζουν με κάποιο ορεινό όγκο.

 

Στα υπόλοιπα τμήματα του νομού η πιθανότητα είναι μικρή αλλά υπαρκτή και τα όποια φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο τοπικά και πρόσκαιρα.

 

Σταδιακά τα όποια φαινόμενα θα αποκτούν ελαφρώς πιο γενικευμένο χαρακτήρα κι έτσι κατά τις μεταμεσημβρινές-πρώτες απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα βροχών στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού με πιο γενικευμένο χαρακτήρα (οι περιοχές έμφασης ωστόσο θα παραμείνουν ίδιες).

 

Στην συνέχεια κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής και καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα αναμένεται εκ νέου σταδιακή γενίκευση αλλά και τοπικά ενίσχυση των φαινομένων.

 

Έτσι, από τις βραδινές ώρες και μέχρι πριν το ξημέρωμα της Δευτέρας αναμένονται κατά περιόδους βροχές-μπόρες οι οποίες όμως τοπικά θα έχουν διάρκεια και ένταση.

 

Η μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται σε όλες τις ορεινές περιοχές του νομού, σε πεδινές περιοχές που γειτνιάζουν με ορεινούς όγκους και σε βόρεια πεδινά τμήματα του νομού.

 

Γύρω στα μεσάνυχτα αναμένεται ένα πέρασμα φαινομένων που θα επηρεάσει το σύνολο του νομού από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειανατολικά που τοπικά και για λίγο θα δίνει έντονα φαινόμενα.

 

Το διάστημα αυτό υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες(βραδινές ώρες Κυριακής-νυχτερινές Δευτέρας).

 

Από το ξημέρωμα και μετά ο καιρός από τα δυτικά του νομού και σταδιακά στο σύνολο του  θα παρουσιάσει βελτίωση.

 

Τη Δευτέρα οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως σε ορεινά και γύρω από αυτά.

Αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ στην Θάσο, στα νοτιοδυτικά παράκτια  και στα ορεινά του νομού και στα υπόλοιπα ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

 

Σταδιακά θα στραφούν σε νοτιάδες στο σύνολο του νομού και θα ενισχυθούν.

 

Έτσι τις νυχτερινές ώρες προς την Δευτέρα θα πνέουν νοτιάδες 4-6 μποφόρ σε παράκτια και ορεινά τμήματα και 3-5 μποφόρ στα ηπειρωτικά.

 

Τοπικά και πρόσκαιρα  οι νότιοι άνεμοι θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ στην Θάσο (μικρή πιθανότητα και στις ακτές του Στρυμωνικού) και σε ορεινές περιοχές (ίσως και σε πεδινές περιοχές που έχουν μεγάλους ορεινούς όγκους νότια τους).

 

Μετά τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικές διευθύνσεις.

 

Η θερμοκρασία αύριο θα παρουσιάσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και την Δευτέρα πτώση και ως προς τις ελάχιστες και ως προς τις μέγιστες .

 

Πηγή: MeteoKav