Δεν θα υπάρξει τελικά αντικαταστάτης του Μιχάλη Λυχούνα στη θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

 

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα σκοπεύει, όπως φέρεται να έχει δηλώσει, ότι θα αναλάβει η ίδια όλες τις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας.

 

Αυτή, ωστόσο, είναι η μία ανάγνωση των πραγμάτων αφού υπάρχει και μία επιπλέον, πολύ διαφορετική.

 

Ατύπως, αλλά ουσιαστικώς, τον ρόλο του αντιδημάρχου Πολιτισμού καλείται να παίξει η μέχρι τώρα αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κορίνα Χιώτη Πρασσά, στην οποία η δήμαρχος ετοιμάζεται να αναθέσει ένα σύνθετο χαρτοφυλάκιο.

 

Η αντιδημαρχία αυτή θα ονομάζεται Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων και οι αρμοδιότητες (δεν έχουν γίνει αναλυτικώς γνωστές) θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 16 Οκτωβρίου.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά τις αλλαγές που αποφάσισε η Δήμητρα Τσανάκα στο σχήμα διοίκησης του Δήμου Καβάλας. 

 

Είναι προφανές ότι η Κορίνα Χιώτη Πρασσά που φαίνεται να χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης της δημάρχου, παρά τα αμέτρητα προβλήματα στην υπηρεσία καθαριότητας, θα είναι στην πράξη η νέα αντιδήμαρχος Πολιτισμού αφού θα έχει μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων που είχε μέχρι πρότινος ο Μιχάλης Λυχούνας.

 

Η μόνη, ουσιαστική, διαφορά θα είναι ότι η θέση της δεν θα ονομάζεται «αντιδήμαρχος Πολιτισμού» αλλά και το ότι θα αναλάβει και τις «Κοινωνικές Υποθέσεις».  

 

Μένει να φανεί, έως την 16η Οκτωβρίου, και κατά το τυπικό και διαδικαστικό ότι θα ισχύσουν όλα όσα η ίδια η δήμαρχος μέχρι τώρα έχει πει σχετικά με το σύνθετο χαρτοφυλάκιο που ετοιμάζει για την Κορίνα Χιώτη Πρασσά.