Το Επιμελητήριο ΚΑΒΑΛΑΣ και ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων συνδιοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, Ομονοίας 50, δεύτερος όροφος, με θέμα την παρουσίαση του Συλλογικού Σήματος της Ε.Ε. «M MACEDONIA THE GREAT» (Μακεδονικό Σήμα) και στον τρόπο δωρεάν απόκτησής του.

 

Το Μακεδονικό Σήμα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του ΣΕΒΕ και μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες των οποίων προέρχονται από τις γεωγραφικές Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και τις Π.Ε. Δράμας και Καβάλας και είναι ή θα γίνουν μέλη του ΣΕΒΕ.

 

Λόγος σύστασης του εν λόγω Συλλογικού Σήματος είναι η επιδίωξη ενός νέου διακριτικού γνωρίσματος ως μέσου αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού, ώστε να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου και των προϊόντων τους με τρόπο ευκρινή, διαφανή και αδιάβλητο, προς όφελος της ασφάλειας δικαίου και του ανόθευτου και υγιούς ανταγωνισμού.

 

Το συλλογικό σήμα «M MACEDONIA THE GREAT» θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις της περιοχής της Μακεδονίας και της Καβάλας να αποκτήσουν ένα κοινό brand, το οποίο θα τις καθιστά ξεχωριστές, καθώς θα τους προσδίδει τη φυσιογνωμία της γεωγραφικής προέλευσης των προϊόντων και των

υπηρεσιών τους, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ποιότητα αυτών των προϊόντων και των υπηρεσιών, τα οποία θα αποκτήσουν γεωγραφικό χαρακτηρισμό ως προϊόντα ελληνικά της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.

 

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

 

(δελτίο Τύπου)