Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει όλους τους εργαζόμενους, έχει φτωχοποιήσει και ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών.

 

Πολλοί από εμάς μετακινούμαστε καθημερινά από τον τόπο κατοικίας στον τόπο εργασίας μας αναγκαζόμενοι να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα.

 

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους και του κόστους στέγασης, η μισθολογική μας καθήλωση και ο χαμηλός μισθός των νεοδιοριζόμενων (730 ευρώ) και αναπληρωτών (830 ευρώ) εκπαιδευτικών επιδεινώνουν καθημερινά το βιοτικό μας επίπεδο.

 

Για τους παραπάνω λόγους τα ΔΣ της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Καβάλας συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Αλ. Πολίτη, και ζήτησαν να προβεί η Πολιτεία στις απαραίτητες ενέργειες ώστε:

 

  1. Να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων των πλοίων, που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί κατά την καθημερινή τους μετακίνηση από και προς τη Θάσο.

 

  1. Να εξαιρεθούν από την καταβολή αντιτίμου των διοδίων οι μετακινούμενοι εκπαιδευτικοί σε σχολεία που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά της πόλης της Καβάλας.

 

 

Τα ΔΣ της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Καβάλας δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη άσκηση του εκπαιδευτικού μας έργου.

 

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ                                               ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ

Ελένη Σακαλή                                                                Φώτης Νικολάου

(δελτίο Τύπου)