Στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας ταξίδεψε την  περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος Νέστου όπου παρέμεινε τέσσερις μέρες. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας με το τμήμα διεθνών σχέσεων της Νυρεμβέργης του προγράμματος ΤΟΠΣΑ ΑΜΘ (Τοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας).

 

Το πρόγραμμα διοργάνωσε η Αναπτυξιακή σύμπραξη βιώσιμης ανάπτυξης  και απασχόλησης. Από το νομό μας συμμετείχαν εκτός του κ. Τσομπανόπουλου Βαγγέλη που εκπροσωπούσε την Αναπτυξιακή Νέστου Α.Ε., ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Σκορδάς Μιχάλης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Δέμπας Μάρκος, ο μηχανικός κ. Καραδρακόντης Κωσταντίνος κ.α.

 

Όλες αυτές τις μέρες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από φορείς  αποκομίζοντας μέσα από αυτές καινοτόμες ιδέες που μπορούν να εφαρμοσθούν στις τοπικές  κοινωνίες προωθώντας την ανάπτυξη τους.

 

Έτσι παρέστησαν στην παρουσίαση που έκανε το τμήμα διαχείρισης και ενέργειας του Δήμου Νυρεμβέργης για θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας Δημοτικών Σχολείων και κτηρίων.

 

Σε μια άλλη παρουσίαση η Διεύθυνση οικονομίας του Δήμου Νυρεμβέργης πρόβαλλε τις πηγές εσόδων του Δήμου καθώς και τα οικονομικά του στοιχεία. Το επιμελητήριο της Νυρεμβέργης παρουσίασε την ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική του.

 

Τέλος εκπρόσωπος του ελληνικού προξενείου Μονάχου έκανε εισήγηση με θέμα την εισαγωγή και προώθηση ελληνικών προϊόντων και ιδιαίτερα τροφίμων στη Γερμανία.

 

Είχαν ακόμη την ευκαιρία να επισκεφθούν το νέο κολυμβητήριο της πόλης προκειμένου να μελετήσουν πρακτικά τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας από τη χρήση φωτοβολταϊκών, ηλιακών και ιδιαίτερα της Γεωθερμίας.

 

Συναντήθηκαν ακόμη με εκπροσώπους του Συλλόγου προώθησης αδελφοποίησης Καβάλας - Νυρεμβέργης  καθώς και με Έλληνες μετανάστες.

 

(δελτίο Τύπου)