Όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει τι μπορεί να προκαλέσει σήμερα τη συνάντηση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα με τον πρώην υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη

 

Θα μπορούσε να είχε χαρακτηριστεί και πολιτική συνάντηση αλλά δεν ήταν…

 

Επρόκειτο για ένα κορυφαίο γεγονός στη ζωή του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Λαϊκής Ενότητας, Ηλία Ιωαννίδη, του οποίου η κόρη Μαρία παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, Ζήση Ζάννα (πρώην βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ).

 

Κουμπάρος ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος ενώ στον γάμο ήταν καλεσμένοι και πολλοί άνθρωποι που στελεχώνουν σήμερα την Λαϊκή Ενότητα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της, Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με την σύζυγό του Φρύνη Διαλέτη. Το ζευγάρι διατηρεί φιλία ετών με τον Ηλία Ιωαννίδη και τη σύζυγό του Δόμνα

 

Το παρών στο γάμο έδωσαν μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και νυν μέλη της ΛΑΕ) Αλεξάνδρα Τσανάκα, Λίτσα Πασχαλίδου Αμανατίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Κώστας Δελημήτρος και Γιάννης Σταθάς.

 

Ο πολιτικός γάμος τελέστηκε στο Ακόντισμα από την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, την περασμένη Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

 

Πρόκειται για έναν γάμο που… ταλαιπωρήθηκε αρκετά αφού έχει το δικό του παρασκήνιο.

 

Αρχικά ο γάμος είχε προγραμματιστεί να τελεστεί στη Θυμωνιά της Θάσου από τον δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

 

Όμως το ζευγάρι ατύχησε στον ορισμό της ημερομηνίας για τις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ημέρα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών και στη συνέχεια αναγκάστηκε να τον αναβάλλει.  

 

Ο γάμος τελέστηκε σε σχετικά κλειστό κύκλο περίπου 120 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους συγγενείς του 32χρονου γαμπρού από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κατερίνη, όπου διατηρεί φαρμακείο.

 

Σημειώνεται ότι ο Ζήσης Ζάννας είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Γενάρη αλλά τον Αύγουστο ήταν μέσα στους 25 βουλευτές που αποχώρησαν για να συγκροτήσουν την Λαϊκή Ενότητα.

 

Είχε ήδη προγραμματίσει τον γάμο του αλλά… οι εκλογές άλλαξαν για λίγες εβδομάδες τα σχέδια.

 

(οι φωτογραφίες είναι του Φώτο Στρατή και δημοσιεύθηκαν στο www.neapolisnews.gr