Τον απολογισμό για την εβδομαδιαία δραστηριότητα του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Νέστου, για την περίοδο από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου…

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Συνεργεία της ΔΕΥΑΝ ξεκίνησαν τον καθαρισμό των φρεατίων της Χρυσούπολης προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών τις ημέρες έντονων βροχοπτώσεων. Οι εργασίες της ΔΕΥΑΝ θα επεκταθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα τις επόμενες μέρες.

 

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Συγχαρητήριες επιστολές προς τους τέσσερις νεοεκλεγέντες βουλευτές του νομού μας έστειλε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης. Τους ευχήθηκε καλή πορεία και επιτυχία στο κοινοβουλευτικό τους έργο ενώ παράλληλα ζήτησε την αρωγή τους σε θέματα του Δήμου του.

 

Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την ασφαλτόστρωση οδών της Χρυσούπολης προϋπολογισμού 620.000€. Κατατέθηκαν 11 προσφορές. Το έργο κατοχυρώθηκε στον πλειοδότη με ποσοστό έκπτωσης 49%. Εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις η εκτέλεση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα.

 

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Συνάντηση με δημότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εκμίσθωση των ιχθυοτροφείων Παραδείσου είχε ο Δήμαρχος Νέστου. Οι εγκαταστάσεις των ιχθυοτροφείων ήταν παραμελημένες για χρόνια από την αποχώρηση και του τελευταίου εκμισθωτή ο οποίος όφειλε στο Δήμο αρκετά μισθώματα. Σύντομα η Αναπτυξιακή Νέστου θα δημοπρατήσει τα εν λόγω ιχθυοτροφεία ώστε να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις τους και να αποφέρουν έσοδα για το Δήμο.

 

Τον Δήμαρχο Νέστου συνάντησαν στο γραφείο του λίγο αργότερα ο ελεγκτής της ΜΟΔ καθώς και από την περιφέρεια ΑΜΘ, ο εργολάβος του έργου της Γεωθερμίας και μηχανικοί του Δήμου. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η εξέλιξη του έργου της Γεωθερμίας ενώ ακολούθησε έλεγχος της πορείας του έργου από τους παραπάνω δημόσιους λειτουργούς η οποία κατά γενική ομολογία κρίθηκε ικανοποιητική.

 

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ προκειμένου να εγκρίνει τη διήμερη εκδρομή του ΚΑΠΗ στη Θάσο και τη διαμονή τους στην ξενοδοχειακή μονάδα του κ. Κοθάλη. Η πρωτοβουλία αυτή της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη στα μέλη του ΚΑΠΗ που δίνοντας ένα μικρό αντίτιμο είχαν την ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα. Η 1η του Οκτώβρη είναι η ημέρα της τρίτης ηλικίας και αυτή η εκδρομή αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων που θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα προς τιμήν των μελών του ΚΑΠΗ του Δήμου μας για την προσφορά τους στην κοινωνία.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Στα δημοτικά διαμερίσματα του Χρυσοχωρίου, Χαϊδευτού και Μοναστηρακίου περιόδευσαν ο Δήμαρχος Νέστου με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη προκειμένου να εντοπίσουν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑΝ και του τομέα καθαριότητας. Επισκέφθηκαν ακόμη και το κτήριο που στεγαζόταν παλαιότερα το αστυνομικό τμήμα Κεραμωτής το οποίο έχει ανακαινισθεί πλήρως ώστε να αξιοποιηθεί από το Δήμο.

 

Ένα τμήμα του κτηρίου θα παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμωτής για τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου ενώ το υπόλοιπο τμήμα του κτηρίου θα στεγάσει τα γραφεία της Αναπτυξιακής και της τουριστικής επιτροπής. Τους θερινούς μήνες θα λειτουργεί και ως κέντρο πληροφόρησης του Δήμου. Ήδη ξεκίνησαν από το Δήμο οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για τα παραπάνω.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα διοργανώνει τη μεγάλη γιορτή της κτηνοτροφίας. Ο Δήμος Νέστου υποστηρίζει σθεναρά την διατήρηση της παράδοσης και της προβολής των προϊόντων και στοιχείων του τόπου μας . Στηρίζει τους συλλόγους που συμβάλλουν στον πολιτισμό του Δήμου. Ο πολιτιστικός Πλαταμώνα είναι ένας σύλλογος δραστήριος που αυτή τη μέρα φρόντισε με τον καιρό να την κάνει γνωστή σε μεγάλο γεωγραφικό εύρος προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες.

 

Ο Δήμος Νέστου ενίσχυσε οικονομικά την εκδήλωση καθώς και τις εργασίες συντήρησης του παλιού δημοτικού σχολείου που στεγάζεται ο σύλλογος. Ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες παρέστη στην μεγάλη αυτή γιορτή του Ορεινού. Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα κ. Τσακαλίδης Γιάννης. Αξίζει να θυμίσουμε πως παρόμοια μεγάλη γιορτή πραγματοποίησε πριν ένα μήνα ο πολιτιστικός Λεκάνης για την πατάτα .

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Ο Δήμαρχος Νέστου συμμετέχει στη διαβούλευση την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. παρουσία όλων των Δημάρχων της περιφέρειας για την αξιολόγηση και αναθεώρηση του περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού της Α.Μ.Θ. Η διαβούλευση πραγματοποιείται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου στην Κομοτηνή.