Ένα σύντομο μήνυμα με επίκεντρο την ουσιαστική συνεργασία και συμπόρευση όλων των φορέων του τουριστικού κλάδου στην Π.Ε. Καβάλας έδωσε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Παναγιώτης Αγγελίδης.

 

Αυτό που τόνισε, μεταξύ άλλων, είναι ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι ένας εφικτός στόχος, καθώς η περιοχή έχει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα συντελέσουν στη χρονική διεύρυνση της επισκεψιμότητας. Το μήνυμα του κ. Αγγελίδη έχει ως εξής:

 

«Τη σημερινή  ημέρα είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε τον καταλυτικό ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας στην κοινωνική και τοπική ένταξη ευρύτερα, με στόχο πάντοτε τη βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, με τρόπο ευεργετικό για την οικονομία, την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.

 

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού  για το 2022, με την ελπίδα της άμεσης ανάκαμψης και ανάπτυξης, χωρίς αποκλεισμούς και με την προσδοκία ότι την επόμενη μέρα η περιοχή μας, θα διεκδικεί με αξιώσεις το τουριστικό μέλλον που της αξίζει.

 

Για να πετύχουμε τουριστική ανάπτυξη χρειάζεται σχεδιασμός και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και βεβαίως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

 

Χρειάζεται σκληρή δουλειά, από το σύνολο των φορέων, αλλά και τους επιχειρηματίες, έτσι ώστε να καλλιεργηθεί μια ευρύτερη τουριστική παιδεία για να πετύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού αγαθού που προσφέρει η περιοχή μας.

 

Η δική μας σταθερή επιδίωξη είναι η εικόνα της Καβάλας, να εμπεριέχει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που την καθιστούν έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό με τεράστια δυναμική».