Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας διοργανώνει το Επετειακό Συνέδριο από την ίδρυσή της που θα διεξαχθεί στη Καβάλα από 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Lucy.

 

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας (Γιατρούς, Νοσηλευτές, Βιολόγους, Βιοχημικούς, Παρασκευαστές, Τεχνολόγους, Διασώστες κ.α.).

 

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα θέματα υγείας της καθημερινής κλινικής πράξης, που θα παρουσιαστούν από Γιατρούς – Πανεπιστημιακούς, Γιατρούς του ΕΣΥ, Ιδιώτες – της Καβάλας, της Δράμας, της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

 

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ., με κεντρικό ομιλητή τον Ερευνητή Τοπικής Ιστορίας Κώστα Παπακοσμά.

 

Επίσης, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10.30 θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκδήλωση για το κοινό, όπου με εκλαϊκευμένο τρόπο θα αναλυθούν και θα συζητηθούν με τους παρευρισκόμενους επίκαιρα και διαχρονικά ιατρικά θέματα:

 

► Σωστή μέτρηση αρτηριακής πίεσης εκτός ιατρείου.

Ομιλητής : Ν. Βάτκαλης, Καρδιολόγος

 

► Μαστογραφία : Η παρεξηγημένη βασίλισσα της πρόληψης.

Ομιλήτρια : Ε. Ιωσηφίδου, Ακτινοδιαγνώστρια

 

► Ειδικό Προστατικό Αντιγόνο (PSA) : Τι μπορεί να σημαίνει η αύξηση του;

Ομιλητής : Δ. Κυριακούδης, Χειρουργός Ουρολόγος

 

► Αλήθειες και Μύθοι για την κολονοσκόπηση.

Ομιλητής : Γ. Τσαρούχας, Γαστρενερολόγος

 

Ευελπιστούμε ότι το Επετειακό Συνέδριο 100 ετών από την ίδρυση της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας θα στεφθεί με την ίδια επιτυχία όπως και όλα τα προηγούμενα.

 

(δελτίο Τύπου)