Τη διοργάνωση «συνδικαλιστικών φροντιστηρίων» στην Καβάλα ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευθύμης Μακρογιάννης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το πρωί της Τετάρτης.

 

Όπως είπε, ένας από τους πρώτους στόχους της διοίκησης είναι η «ολική επαναφορά του Εργατικού Κέντρου στην κοινωνία και τα προβλήματά της» αλλά και η εκ νέου ενεργοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό.

 

«Θέλουμε να ξαναφέρουμε τα σωματεία πάλι μέσα στο Εργατικό Κέντρο» είπε ο νέος πρόεδρος και προανήγγειλε ότι σε πρώτη φάση, την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει μια σύσκεψη με τους προέδρους όλων των σωματείων για να γίνει καταγραφή προβλημάτων και ανταλλαγή απόψεων.

 

Σε ό,τι αφορά τα «συνδικαλιστικά φροντιστήρια» όπως τα αποκάλεσε, αυτά θα αποτελούν ενημερώσεις των σωματείων και των εργαζόμενων για συνδικαλιστικά ζητήματα. Στα σεμινάρια αυτά θα κληθούν πρόεδροι και γραμματείς σωματείων καθώς και εκπρόσωποι από το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) οι οποίοι θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για το πώς μπορούν να λειτουργούν μέσα στους εργασιακούς χώρους και να βοηθούν τους εργαζόμενους.

 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας είπε ότι θα γίνει μια σειρά ενημερωτικών δράσεων, η οποία θα αρχίσει από τον Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016. Οι ενημερώσεις θα σχετίζονται με θέματα του ασφαλιστικού, των εργασιακών σχέσεων αλλά και με επίκαιρα θέματα.

 

Ως τα δύο σημαντικότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το Εργατικό Κέντρο, ανέφερε την «μαύρη εργασία» και την ανεργία, θέματα τα οποία, είπε, θα τεθούν επί τάπητος στη διάρκεια συσκέψεων που θα συγκληθούν με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων.

 

Μια σημαντική ανακοίνωση που έγινε, αφορά στην επαναλειτουργία της υπηρεσίας νομικής κάλυψης για τους εργαζόμενους, η οποία λειτουργούσε και στο παρελθόν από το Εργατικό Κέντρο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 17:30 έως τις 19:30.