Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις επιχειρήσεων στην Καβάλα. Εξιχνιάσθηκαν 15 διαρρήξεις και 6 απόπειρες. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 μελών της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Οι δράστες κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαιρούσαν κυρίως φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά…

 

Διακριβώθηκε από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις επιχειρήσεων στην πόλη της Καβάλας.

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) μελών της ομάδας, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 17 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 52 και 29 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

 

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες και συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω αλλοδαποί δράστες, μαζί με έναν τουλάχιστον άγνωστο συνεργό, κατά το χρονικό διάστημα 15-2-2015 έως 14-4-2015, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων.   

 

 

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, με σύνθεση που εναλλασσόταν, διέρρηξαν, στην πόλη της Καβάλας, δεκαπέντε (15) επιχειρήσεις και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες έξι (6), χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

 

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, από το εσωτερικό των επιχειρήσεων:

 

·         το χρηματικό ποσό των 4.030 ευρώ περίπου

·         πλήθος στιγμιαίων λαχείων, συνολικής αξίας 1.200 ευρώ

·         3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

·         3 ηλεκτρονικές συσκευές

·         2 tablet   

·         1 κινητό

·         διάφορα εργαλεία

 

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε επίσης ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέθεσαν ορισμένα από τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα στους δύο ημεδαπούς. Συγκεκριμένα διέθεσαν δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία (1) ηλεκτρονική συσκευή στον 52χρονο, ενώ στον 29χρονο διέθεσαν ένα (1) στιγμιαίο λαχείο.    

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της ομάδας και το κατάστημα του 52χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο (2) ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία αποτελούν προϊόντα των παραπάνω κλοπών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν επίσης στην οικία του 18χρονου, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

 

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 18χρονος για ληστείες.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.